Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

Radni sastanak o prekograničnoj suradnji!

Između Unsko-sanskog kantona, SMŽ i Obrtničkih komora

Između Unsko-sanskog kantona, SMŽ i Obrtničkih komora

Suradnja na gospodarskom i obrazovnom polju te transfer znanja i vještina moguća su područja na kojima se može i treba ostvariti snažnija suradnja dvaju prekograničnih područja- Sisačko- moslavačke županije i Unsko- sanskog kantona, istaknuto je na danas održanom radnom sastanku na kojem su sudjelovali predstavnici Obrtničke komore SMŽ, OK Unsko- sanskog kantona i Zanatsko- preduzetničke komore Prijedor.

Inicijativa za povezivanje prekograničnih komora pokrenuta je još prije nekoliko godina, a nakon ulaska Hrvatske u EU potreba za takvom suradnjom još je očitija. Zašto, objasnio je Adolf Cvanciger, predsjednik OK SMŽ:

 

 

P1040956

 

Istaknuvši kako dva područja, dvije regije, imaju dugu povijest bliske suradnje koja seže i do 50, 60 godina unazad, Cvanciger je izrazio nadu kako će se ta vremena uske poslovne suradnje ponovno vratiti. To je, kazao je Cvanciger, posebno bitno za jedan gospodarski sektor:

 

 

P1040971

 

Sisačko- moslavačka županija izvozno je orijentirana županija i kao takva značajnu pažnju usmjerava na susjedne države, ističe Brankica Grd, direktorica Županijske komore Sisak te dodaje:

 

 

P1040952

 

Samir Sedić, ministar privrede Unsko- sanskog kantona kazao je kako su projekti sufinancirani sredstvima fondova Europske unije jedno od područja u kojima vidi velik potencijal suradnje:

 

 

P1040962

 

Obrtnička komora Unsko- sanskog kantona u svom članstvu ima između 5 i 6 tisuća obrtnika, naglasio je njen predstavnik Enes Arapović. Današnjim sastankom želi se….

 

 

P1040963

 

Ranko Topić ispred Područne privredne komore Banjaluka- Kancelarije Prijedor istaknuo je kako….

 

 

P1040966

 

Sisačko- moslavački župan Ivo Žinić prije nekoliko je dana bio u radnom posjetu Bihaću gdje se susreo s premijerom Unsko- sansko kantona. Pozitivne dojmove s tog sastanka potvrdio je i na današnjem susretu u Obrtničkoj komori:

 

 

P1040958

 

Sljedeći sastanak dvaju partnera dogovoren je za rujan kada bi u posjet Sisačko- moslavačkoj županiji trebalo stići izaslanstvo vlade Unsko- sanskog kantona.

 

P1040983P1040985

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.