Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

Proslava Dana općine Donji Kukuruzari

Blagdan sv. Ilije, svog nebeskog zaštitnika, općina slavi kao svoj dan

Blagdan sv. Ilije, svog nebeskog zaštitnika, općina slavi kao svoj dan

Povodom proslave Dana općine Donju Kukuruzari u 11 sati kod Središnjeg križa na groblju Sv. Antuna izaslanstvo Sisačko-moslavačke županije kojeg je predvodio župan Ivo Žinić položilo je vijence i zapalilo svijeće.

Nakon Svete mise održane u crkvi Sv.Ilije, za sve poginule, nestale i stradale u Domovinskom ratu te za pokojne počasne građane Đuru Brodarca i Martina Katičića uslijedila je, u prostoru OŠ Katarina Zrinska u Mečenčanima, Svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Donji Kukuruzari.

 

P1050514

 

Načelnica Općine Donji Kukuruzari Lucija Matković, istaknula je neke od projekata koji su realizirani u općini:

 

 

te rekla nešto više o planovima za budućnost:

 

 

 

P1050506

 

Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić, koji je ovom prigodom bio i izaslanik predsjednika Hrvatske vlade Andreja Plenkovića  istaknuo je suradnja ove Općine sa županijom kvalitetna te dodaje:

 

 

Župan je istaknuo kako županija pomaže općinama među kojima je i ova Općina. Konkretno riječ je o obnovi crkve Sv. Ilije i izgradnje mrtvačnice na središnjem mjesnom groblju te dodaje župan:

 

 

 

P1050499

 

Predsjednik Općinskog vijeća i nekadašnji načelnik Općine, Stipo Šapina, izrazio je nadanje kako će svi vijećnici u Općinskom vijeću, zajedno s njim i novoizabranom općinskom načelnicom nastaviti i dalje raditi za dobrobit mještana te dodao:

 

 

U ime predstavnika gradova i općina Sisačko-moslavačke županije prisutnima se prigodno obratio gradonačelnik Hrvatske Kostajnice Dalibor Bišćan.

 

U sklopu Sjednice uručene su i zahvalnice za dugogodišnji doprinos razvoju Općine i to bivšem načelniku Stipi Šapini i njegovim zamjenicima, bivšem predsjedniku Općinskog vijeća Adrijanu Lovriću i njegovim zamjenicima te nekim od bivših općinskih vijećnika.

 

P1050481 P1050488 P1050493
P1050492 P1050508 P1050516

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.