Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Petrinja

Predstavljeni projekti u sklopu programa „Razvoj i širenje mreže socijalnih usluga koje pružaju udruge“

„Jednake mogućnosti – a ne ograničenja“ i “Niste sami”

„Jednake mogućnosti – a ne ograničenja“ i "Niste sami"

Gradonačelnika Petrinje Darinka Dumbovića  o programima projekta upoznale su Radmila Vlak, predsjednica Udruge „Naš život“ i Aleksandra Milković, izvršna direktorica Udruge osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije
 
Dumbović izrazio je zadovoljstvo održavanjem ovog sastanka te dodao kako je rad obje Udruge za Petrinju vrlo vrijedan te da zaslužuju podršku Grada.

 

 

„Jednake mogućnosti – a ne ograničenja“ program je Udruge osobe s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije financiran je od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku kroz trogodišnji program „Razvoj i širenje mreže socijalnih usluga koje pružaju udruge“. U tu svrhu osigurana su sredstva u iznosu od oko 33,5 milijuna kuna.

 

Cilj projekta je prevencija institucionalizacije uz veću dostupnost i razvoj te uspostavu alternativnih oblika socijalne podrške i usluga i to upravo u zajednici u kojoj korisnici žive, a to su područje Petrinje, Siska i Novske. Između ostalog projekt omogućava i proširenje mreže usluga u zajednici, jačanje udruge kao pružatelja usluga u zajednici za osiguravanje kvalitete usluga.

 

Za prvu godinu programa koja traje od 1. lipnja 2017. do 31. svibnja 2018. godine Udruzi su dodijeljena sredstva u iznosu od 240.000 kuna.
 
 

P1050531

 

Voditeljica programa Aleksandra Milković istaknula je kako im kao Udruzi puno znači to što suradnju s Gradom, osim kroz redovitu djelatnost i programe financiranja koji se za udruge raspisuju svake godine, mogu nastaviti i kroz ostale projekte Udruge. Dodaje kako Grad Petrinja nikada do sada nije odbio partnerstvo čime pokazuje da  prepoznaje rad udruge i potrebe njenih korisnika.

 

Milković je dodala kako su iz dodijeljenih  sredstava djelomično financirane plaće djelatnika koji će pružati usluge koje su ujedno i aktivnosti prve godine programa:

 

 

Milković ističe o kojim aktivnostima je riječ:

 

 

 

P1050536

 

Program Tele centra „Niste sami“ predstavila je predsjednica udruge „Naš život“ Radmila Vlak, istaknuvši kako udruga program Tele centra provodi već treću godinu.

 

 

Udruzi su za Tele centar odobrena sredstva u iznosu od 220.000 kuna na godišnjoj razni koja pokrivaju plaće djelatnika.

 

Ovaj program korisnicima pruža bolju kvalitetu života omogućavajući im da što duže ostanu u svom domu čime se, ističe Vlak, dodatno smanjuje broj ljudi koji odlaze u Domove za starije i nemoćne.
 

P1050538 P1050539

 

Predsjednica Vlak pojasnila je kako funkcionira Tele centar:

 

 

Udruga trenutno raspolaže sa 70 jedinica te taj broj u budućnosti planira povećati. Lista čekanja je vrlo duga što samo pokazuje kako je interes za ovu uslugu vrlo velik.


 

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.