Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

KULTURA

Otvorene prijave za radionice na ovogodišnjem Star Film Festu!

Prijave traju do 21. kolovoza

Prijave traju do 21. kolovoza

Oduvijek te zanimao zvuk, obrada fotografije, gluma i filmska umjetnost no nikad ti nije palo na pamet da se u tome i okušaš? Želiš saznati više o njima no ne znaš gdje i kada? Mi imamo odgovor – Star Film Fest!

U sklopu nadolazećeg Star Film Festa, kao popratni sadržaj održat će se radionica zvuka i glazbi u filmu, obrada fotografije,  glumi te predavanje o medijima. Prijave za radionice su otvorene, a sudjelovati mogu svi zainteresirani.  Prijave traju do 21.8., a prijaviti se možete na ovaj LINK.

Radionice će se održavati u jutarnjim i poslijepodnevnim satima. U nastavku saznajte više o radionicama i samim predavačima.

 

O radionici „Zvuk i glazba u filmu“

Što je to na filmu što nije slika i tako dobro dočarava uhvaćeni trenutak? Malo o zvuku, puno o glazbi pričat će na ovoj radionici Magda Mas, studentica Muzičke akademije u Zagrebu koja trenutno radi na CMC televiziji na mjestu snimateljice/montažerke. Na ovoj radionici gledati ćemo isječke filmova, analizirati, ali bit će i dosta prakse koja će vam omogućiti jako puno kreativnog izražavanja. Probat ćemo skladati, aranžirati i producirati vlastitu glazbu. Obavezno ponesite sa sobom sve što vam se čini kao dobar proizvođač zvuka (instrumenti i slično). Iskustvo u sviranju nije uvjet.

 

O radionici „Uvod u obradu fotografije kroz Photoshop“

Kako poboljšati svoje fotografije i što bolje dočarati uhvaćeni trenutak moći ćete naučiti na ovoj radionici. Radionicu će voditi Matej Jurčević, student snimanja na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Matej ima dugogodišnje iskustvo u obradi fotografija te vas kroz ovu radionicu želi naučiti alatima koji će pomoći da vaše fotografije izgledaju bolje. Radionica bi trajala dva sata te je broj sudionika ograničen na deset osoba. Zadatak vam je ponijeti svoju fotografiju koju želite poboljšati, a na radionici će vam Matej pokazati kako da fotografija zabljesne punim sjajem. Ispuni našu prijavnicu i ti budi dio ove zanimljive radionice.

 

O radionici „Od ideje do predstave“

Ideja nastaje inspiracijom, ali kako tu ideju predočiti u predstavu govorit će nam Mario Kovač, dječji pedagog, glumac i profesionalni kazališni redatelj. Njegov impresivan životopis nam govori o čovjeku s velikim iskustvom u ovom području. Na radionici će vam ponuditi svoja znanja o tome kako ideju pretočiti u scenariji, te kako scenariji izvesti na pozornicu. Na radionici ćete u grupnom radu osmisliti i izvesti kratku amatersku predstavu. Obećavamo mnogo smijeha i zabave.

 

O predavanju „Prožimanje medija“

Mediji su, posebno u suvremenom svijetu, sve više povezani i imaju direktan utjecaj jedni na druge. To posebno vrijedi za tiskano, portalno, radijsko i televizijsko novinarstvo s jedne i film s druge strane. Kada su počele prve uzajamne veze, kako su se razvijale, koji su današnji odnosi i što nas čeka ubuduće, možete saznati na izvrsnom predavanju Duška Popovića, novinar, urednik, spiker i organizator susreta Dječje filmsko i video stvaralaštvo u funkciji javnog zdravstva. Ovo inspirativno predavanje dati će vam novu viziju medija. Svakako dođite i poslušajte.

 

Nadamo se odazivu u što većem broju.


 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.