Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

Nastavak aktivnosti pilot projekta „Unaprjeđenje investicijskih potencijala SMŽ“

Bio je cilj sastanka održanog u Topuskom

Bio je cilj sastanka održanog u Topuskom

Projekt su na inicijativu Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta u suradnji pokrenuli Agencija za investicije i konkurentnost, Sisačko-moslavačka županija i Regionalna razvojna agencija SIMORA. Glavni cilj projekta je povećanje novih investicija u Sisačko-moslavačkoj županiji i to kroz jačanje imidža županije kao poželjne investicijske destinacije te povećanje interesa kvalificiranih investitora za ulaganjem u županiju.

 

Današnji sastanak u Top Termama u Topuskom, kojem su nazočili predstavnici gradova Sisačko-moslavačke županije, imao je za cilj nastavak aktivnosti vezanih uz spomenuti projekt. Glavna tema sastanka tako je bila jačanje suradnje gradova županije s gradovima prijateljima u inozemstvu kao i organizacija posjeta istima, a s ciljem predstavljanja prednosti investiranja u Sisačko-moslavačku županiju.

 

P1050903

 

Zdenko Lucić, ravnatelj Agencije za investicije i konkurentnost kazao je kako će se na sastanku, osim do sada izvršenih aktivnosti po projektu, prezentirati i:

 

 

Kroz niz aktivnosti Agencija za investicije i konkurentnost pružit će podršku županiji, gradovima i općinama u identificiranju prednosti, lokacija i projekata za investiranje te privlačenju novih investicija, a sve to u suradnji s tijelima državne uprave i jedinicama lokalne i regionalne samouprave kao i regionalnom razvojnom agencijom. Uz promotivnu brošuru i web stranicu pod nazivom Invest in Sisak-moslavina County u pripremi je i izrada novog promotivnog video spota za potrebe predstavljanja investicijskog potencijala županije na stranim tržištima.

 

P1050923

 

Župan Ivo Žinić iznimno je zadovoljan što je upravo Sisačko-moslavačka županija odabrana kao pilot županija na kojoj će se provoditi aktivnosti s ciljem privlačenja novih investicija te je izjavio kako je od predstavljanja projekta već napravljeno dosta toga kako bi se privukli investitori. „Putem Web stranice koju je Agencija napravila već sada određeni investitori mogu pratiti ono što mi kao županija nudimo.“ – dodaje župan.

 

„Radne snage ima dovoljno, ne baš u onim industrijama i sektorima koje bi mi željeli razvijati“ – izjavio je župan te dodao:

 

 
 
P1050901

 

Mario Čelan, direktor Regionalne razvojne agencije SIMORA, zahvalio je na Ministarstvu i Agenciji za investicije i konkurentnost na pokretanju ovog projekta kojim prvi put imaju podršku s ove razine te dodao:

 

 

Među predstavnicima gradova koji su nazočili sastanku je i zamjenica gradonačelnika Novske, Marija Kušmiš, koja je ovom prigodom istaknula kako i u Novskoj i u samoj županiji ima puno nezaposlenih osoba te da su upravo tu ključni investitori i investicije te dodala:

 

 

Sastanku je nazočio i zamjenik gradonačelnika Gline, Dario Žinić koji je istaknuo neke od mogućnosti koje se ovim projektom pružaju Glini:

 

 

Ovim pilot projektom u Sisačko-moslavačkoj županiji započet je projekt „Unaprjeđenje investicijskih potencijala hrvatskih županija“ koji će se proširiti i na ostale županije kako bi se investitorima predstavilo koje su to specifičnosti i prilike koje ima svaka županija u Hrvatskoj. Smisao projekta je osmisliti načine suradnje Agencije za investicije i konkurentnost s jedinicama lokalne samouprave u županijama te samim županijama radi boljeg i kvalitetnijeg privlačenja, a onda i realizacije projekata.

 

P1050870 P1050912 P1050927 P1050905

 


 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.