Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

Međunarodni izviđački kamp „Dupin“ u Jazavici

Razvijanje prijateljstava i multikulturalnosti

Razvijanje prijateljstava i multikulturalnosti

Do sredine srpnja Izviđački odred „Zelena patrola“  domaćin je  Međunarodnog  izviđačkog kampa „Dupin“ koji se petu godinu za redom održava u naselju Jazavica.

Pristigle su dvije  grupe izviđača iz Belgije, a kako najavljuje voditeljica kampa Jelena Blažeković, doći će još jedna grupa. O njima će, osim izviđača „Zelene patrole,  brigu voditi mještani i nekolicina volontera koji se trude izviđačima pružiti ugodan boravak.

 

DUPIN_12

 

– Dan započinje uobičajeno, ustajanjem, uređivanjem šatora, doručkom. U kampu su, za sada, 26 domaća izviđača te 44 iz Belgije.

 

DUPIN_10

 

Provodimo uobičajene aktivnosti vezane za obuku raznih  izviđačkih  vještina, igre i natjecanja, a svi se uključuju u uređenje okoliša kampa „Dupin“,  pri čemu mladi surađuju, uče, upoznaju kulturu drugih, kazala je Jelena Blažeković.

 

 

Načelnik Izviđačkog odreda „Zelena patrola“, Siniša Blažeković, ističe entuzijazam s kojim su pokrenuli  realizaciju ideje održavanja Međunarodnog kampa u Jazavici. Kaže da su tijekom proteklog vremena uredili za korištenje zgradu bivše područne škole i iskrčili teren za postavljanje šatora. U kampu su prošlih  godina boravili izviđači iz Belgije, Francuske, Njemačke, Velike Britanije, a IO „Zelena patrola“  uzvratili su posjetom izviđačima u Engleskoj i Francuskoj.

 

DUPIN_11

 

Za sudionike Međunarodnog kampa „Dupin“  uvijek je bio priređen zanimljiv program, šetnje, obilasci, zabavni sadržaji, odlasci na Novljansko jezero, obilazak Park prirode Lonjsko polje.

 

DUPIN_06

 

Odvijanje aktivnosti u kampu „Dupin“ pomaže Sisačko moslavačka županija, Grad Novska pa je tako Marin Piletić, gradonačelnik, već posjetio izviđače, a u svom je uredu zajedno sa zamjenicima primio  i skupinu izviđača koja će boraviti u Ekoetno selu „Strug“ u Plesmu.

 

DUPIN_14

 

Tom prigodom naglasio je važnost ovakvih susreta koji su put ka upoznavanja mladih ljudi , razvijanje prijateljstava i pokazatelj različitosti i multikulturalnosti u Europi.

 

DUPIN_13DUPIN_08DUPIN_09DUPIN_05

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.