Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SPORT

Kutinčanin Matija Sloup nastupa na 8. Svjetskom atletskom prvenstvu za osobe s invaliditetom u Londonu

Večeras u 20 sati po našem vremenu. Sretno Matija!

Večeras u 20 sati po našem vremenu. Sretno Matija!

Na 8. Svjetskom atletskom prvenstvu za osobe s invaliditetom koje se održava na stadionu u Queen Elizabeth Olympic Parku u Londonu, hrvatska atletska reprezentacija s 11 atletičara i dvije atletičarke, do sada je ostvarila odlične rezultate.

Hrvatski atletičari su, trenutno nakon tjedan dana natjecanja, osvojili 4 odličja i to: zlato Mikele Ristoski, srebro Zorana Talića i bronce Ivana Katanušića te Velimira Šandora.

 

20170719_11493122

Danas, sedmog dana natjecanja, u 20 sati po našem vremenu, nastupa Kutinčanin Matija Sloup i to u bacanju kugle za atletičare niskim rastom (kategorija F40). Matija je član Atletskog kluba osoba s invaliditetom „Odisej“ iz Kutine.

 

Donosimo vam najavnu izjavu Matije i njegovog trenera Mihovila Rendulića uoči nastupa.

 

Trener Rendulić ističe kako je Matija na 20. Croatia Openu u atletici za osobe s invaliditetom održanom ove godine u Zagrebu postavio novi svjetski rekord u bacanju diska hitcem od 25,62 metara te time dospio na četvrto mjesto svjetske ljestivice.

 

Dodajmo kako ga od drugog mjesta na ljestvici dijeli samo 2 centimetra – što je, kako kaže trener – samo dokaz Matijine odlične forme.

 

 

Matija je izrazio žaljenje što njegova najjača disciplina, bacanje diska, nije jedna od disciplina na ovom natjecanju no dodao je kako se nada da će se to uskoro promijeniti. Na pitanje kako se osjeća uoči nastupa Matija odgovara:

 

 

Nadmetanja se održavaju do 23. srpnja, a sudjeluje oko 1300 sportaša iz 100 zemalja, koji se bore za 213 kompleta medalja.

 

Podsjetimo, trećeg dana natjecanja kada su započeli nastupi hrvatskih atletičara, Zoran Talić je u kategoriji skakača u dalj za osobe s intelektualnim teškoćama, skokom od 7,32 metra i novim europskim rekordom osvojio srebrnu medalju.

 

 

Isti dan, Ivan Katanušić je u kategoriji podkoljeničnih amputiraca bacio disk na udaljenost od 57,33 metra i tako sa osobnim rekordom osvojio medalju brončanog sjaja.

 

Ivan KatanušićFoto: sport.hrt.hr

 

 

Četvrtog dana natjecanja, zlatna paraolimpijka iz Ria Mikela Ristoski skokom u dalj od 5,66 metara, najboljim ovogodišnjim svjetskim rezultatom postala je svjetska prvakinja. Ovo je 27-to godišnjoj Puležanki drugo svjetsko zlato u skoku u dalj.

 

 

Petog dana natjecanja, Velimir Šandor je u bacanju diska, kategorije F52 atletičara s tetraplegijom, s hitcem od 17,95 metara zauzeo treće mjesto osvojivši tako brončanu medalju.

 

Puno sreće i sportskog uspjeha našim atletičarima!


Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.