Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Štrajk završen – postignut dogovor Uprave i radnika tvrtke “Lipovljani Lignum d.o.o”

Predstavnike sindikata primio i gradonačelnik Novske Marin Piletić

Predstavnike sindikata primio i gradonačelnik Novske Marin Piletić

Od utorka, 13. lipnja, radnici tvrtke za preradu drva „Lipovljani Lignum d.o.o. iz Lipovljana vratili su se u pogone. Štrajk koji su započeli prije tjedan dana, tražili su povećanje plaće i novi Kolektivni ugovor, nakon uspješno završenih pregovora sindikata i uprave, time je okončan.

Još prošli tjedan nakon početnih pregovora s predstavnikom uprave tvrtke, nije bilo rezultata, a u razgovore s radnicima i sindikalnim predstavnicima, Baricom Badalić i Mariom Ivekovićem iz Novog sindikata, uključio se i sam talijanski vlasnik kompanije, Elvio Florijan. Razgovori započeti krajem proteklog tjedna doveli su do pomaka. O svemu su izviješteni i štrajkaši koji s dali svoje mišljenje, a nakon nove runde razgovora i podužeg pregovaranja u ponedjeljak do kasnih večernjih sati, sindikat i vlasnik došli su do rješenja. Mario Iveković, predsjednik Novog sindikata i glavni pregovarač tijekom štrajka.

 

STRAJK_3

 

 

Smatram da smo postigli željeno i radnici su se vratili na svoja radna mjesta,istaknuo je Mario Iveković.

Predstavnici sindikata primljeni su i u gradskoj upravi Grada Novske. Primili su ih gradonačelnik Marin Piletić i njegov zamjenik Siniša Kesić te ih izvijestili o razlozima, tijeku i rezultatima pregovora.

 

STRAJK_2

 

U „Lipovljani Lignum d.o.o. zaposlen je i veći broj radnika s područja Grada Novske, a kako je rekao gradonačelnik, Grad Novska će financijski pomoći djelatnike koji su bili u štrajku, a koji su  za dane proveden u štrajku ostali bez naknade.

 

 

To nije pravedno i vjerujem kako će Hrvatske šume korigirati ugovore i sa stalnim, ali i s novim kupcima, zaključio je gradonačelnik Piletić.


 

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.