Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Iz policijske bilježnice

Petrinja: Na ulici pucao iz automatske puške

Zbog obiteljskih nesuglasica prijetio te verbalno i fizički napao 48-godišnju suprugu

Provedenim kriminalističkim istraživanjem nad 58-godišnjim muškarcem je utvrđeno da je u utorak, 6. lipnja oko 12.10 sati, u Ajdovšćinskoj ulici u Petrinji, zbog obiteljskih nesuglasica prijetio te verbalno i fizički napao 48-godišnju suprugu, pritom je lakše ozlijedivši.

Nakon što je žena pobjegla iz kuće i pozvala policiju, osumnjičeni je na ulici iz automatske puške koji je nezakonito posjedovao, u zrak ispalio više od stotinu hitaca, čime je u opasnost doveo okolne stanare ulice i pristigle policajce. Dolaskom policijskih službenika Interventne jedinice policije Policijske uprave sisačko-moslavačke osumnjičeni je u svojoj kući uz sredstva prisile savladan i uhićen, a alkotestiranjem mu je utvrđena koncentracija alkohola od 2,28 promila.

Pretragom njegovog doma i drugih prostorija pronađeno je 195 komada raznog streljiva, 100 grama eksploziva TNT-a, detonatorska kapisla sa sporogorućim štapinom, nož i pet praznih okvira za automatsku pušku, a što je zajedno s automatskom puškom i oduzeto.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja 58-godišnjak je uz kaznenu prijavu zbog počinjenih kaznenih djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, zatim nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari te prijetnje, predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave sisačko-moslavačke.


Foto: Ilustracija/MUP


 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.