Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

Petir u službenom posjetu Izraelu

Povodom obilježavanja pedeset godina od ujedinjenja Jeruzalema

Povodom obilježavanja pedeset godina od ujedinjenja Jeruzalema

Povodom obilježavanja pedeset godina od ujedinjenja Jeruzalema u službenom posjetu Izraelu nalazi se hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu Marijana Petir, ujedno i članica Izaslanstva Europskog parlamenta za odnose s Izraelom.

Marijana Petir će se danas, u utorak, 6. lipnja, susresti u Knessetu sa zastupnicima izraelskog parlamenta a potom će sa svojim kolegama biti primljena i kod izraelskog predsjednika Reuven Rivlin.

Na poziv zastupnika izraelskog parlamenta i predsjednika kršćanskog saveza u Knessetu Roberta Ilatova, Petir će kao jedna od organizatorica Europskog molitvenog doručka u Bruxellesu u srijedu, 7. lipnja sudjelovati i u Molitvenom doručku koji se po prvi put organizira u Jeruzalemu, a svoj dolazak najavilo je čak 550 političara iz 56 zemalja svijeta.

Petir EPP

Svoj posjet Izraelu zastupnica Petir je započela u nedjelju, 4. lipnja svetom misom u kapelici Svetog Groba u Jeruzalemu nakon koje se susrela s fra Sinišom Srebrenovićem, hrvatskim franjevcem na službi u Franjevačka kustodiji Svete Zemlje koja već osamsto godina brine o svetim mjestima i kršćanskim zajednicama u Svetoj Zemlji.

U ponedjeljak, 5. lipnja zastupnicu Petir je primio mons. Pierbattista Pizzaballa, apostolski upravitelj Latinskog jeruzalemskog patrijarhata. Petir i Pizzaballa razgovarali su o položaju kršćana u Svetoj Zemlji, a zastupnica Petir pozvala je mons. Pizzaballu da posjeti europske institucije i kao glavni govornik sudjeluje u konferenciji o progonu kršćana koju će u prosincu ove godine organizirati u Europskom parlamentu u Bruxellesu u suradnji s Komisijom biskupskih konferencija Europske unije (COMECE), papinskom zakladom ‘Pomoć Crkvi u nevolji’ te belgijskim namjesništvom viteškog reda sv. Groba jeruzalemskog.

Istog dana Petir je posjetila ured istraživačkog instituta ‘Monitor’, nevladine organizacije koja promiče odgovornost i transparentnost među nevladinim organizacijama koje se bave ljudskim pravima pružajući informacije i provodeći istraživanja te potičući raspravu o aktivnostima tih organizacija.


 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.