Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Novljanski gradonačelnik o završetku radova na sustavu kanalizacijske odvodnje

Uređena obala rječice Subocke

Uređena obala rječice Subocke

Završetak radova sustava kanalizacijske odvodnje od Brestače do Nove Subocke, velikim dijelom završene do 2013. godine, jedan je od projekata koji je u prioritetu nove gradske vlasti, istaknuto je prigodom obilaska terena, radova koji su u tijeku i koji se planiraju izvršiti u nerednom razdoblju,  od gradonačelnika Marina Piletića, zamjenika Siniše Kesića i Tomislava Bogojevića, u pratnji Tomislava Naglića, predstavnika Hrvatskih voda i Igora Miholića, predstavnika izvođača radova „Vodoprivrede“.

Kako je rečeno, već je dogovoren sastanak na koji će doći Zoran Đuroković, generalni direktor Hrvatskih voda, kako bi se razgovaralo oko omjere sufinanciranja i dinamike poslova.

– Hrvatske vode jedan su od najvećih investitora na području Grada Novske. Očekujemo nastavak radova na kanalizaciji od Brestače do Nove Subocke, koja je velikim dijelom izgrađena do 2013. godine, no od tada  nije učinjeno ništa kako bi se taj važan projekt za stanovnike završio. Za daljnje radove rebalansom proračuna Grada Novske predvidjeli smo 20 posto dok bi ostatak od vrijednosti radova sufinancirale Hrvatske vode, rekao je gradonačelnik Piletić.

 

VODE_04

 

Gradonačelnik najavljuje i skoro proširenje mosta u Crkvenoj ulici i radove na mostu preko potoka Novljančice od Ribičke ulice i tvrtke „Pelet grupe“ u Bročicama  prema Državnoj cesti D47, te daljnje ulaganje na Novljanskom jezeru, kao rekreacijskog odredišta.

 

VODE_02

 

Predstavnik Hrvatskih voda Ispostave Novska, Tomislav Naglić, navodi da se na lijevoj obali akumulacije Novljansko jezero, izvode radovi u dužini 630 metara, do lokacije budućeg mosta preko akumulacije kojim bi  se spojile obale i završilo uređenju šetnice.

 

VODE_08

 

Djelatnici Hrvatskih voda i Vodoprivrede nedavno su izvršili veliki zahvat na uređenju obale rječice Subocka kroz naselje Staru Subocku, a njihovi predstavnici upoznali su gradonačelnika i s ostalim zahvatima koji su u planu. Među onim koji očekuju regulaciju vodotoka su i stanovnici odvojka, Babić sokaka u Jazavici. Posebno višečlana obitelj Došen čija je kuća u blizini potoka, koji je u proteklom razdoblju nekoliko puta poplavio veliki dio njihovog imanja.

Vlasnik Dragan Došen, kaže kako se više puta ranije žalio nadležnima,  no nije poduzimano puno kako bi se korito potoka reguliralo i otklonila opasnost koja prijeti od bujice vode kod svake velike kiše.

 

VODE_05

 

– Ovdje živi trideset obitelji, ima puno djece i nakon što su sada predstavnici grada i Hrvatskih voda došli i vidjeli o čemu se radi, očekujemo da će učiniti potrebne zahvate, kazao je Došen.

 

VODE_12


 

 

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.