Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

Generalu Gotovini uručena Povelja počasnog građanina grada Novske

… i Plaketa za poseban doprinos u obrani grada

... i Plaketa za poseban doprinos u obrani grada

Predsjednik Gradskog vijeća Ivica Vulić uručio je u Novskoj generalu Anti Gotovini Povelju počasnog građanina grada Novske, a zamjenica gradonačelnika Marija Kušmiš Plaketu  za poseban doprinos u obrani grada Novske.

 

BRANITELJI_07

 

Povelju i Plaketu general Gotovina je primio u srijedu, 28. lipnja u Novskoj na svečanosti obilježavanja Dana branitelja grada Novske.

 

BRANITELJI_09

 

 

A novljanski branitelji, kako je rekao gradonačelnik Marin Piletić, ponovo su, nakon četiri godine, zajedno obilježili svoj dan.

 

BRANITELJI_32

 

Slobodu zahvaljujemo hrvatskim braniteljima

 

 

Obilježavanje je započelo odavanjem počasti svim poginulim hrvatskim braniteljima polaganjem vijenaca i paljenjem  svijeća.

 

BRANITELJI_22(2)

 

Otvorena je prigodna izložba fotografija „U spomen na zagrebačke heroje“, a u svečanom mimohodu ulicama grada prošli su pripadnici vojnih i policijskih postrojbi te hrvatskih branitelja – veterana.

 

BRANITELJI_14

 

Dan branitelja grada Novske ustanovljen je 2011. godine u spomen na 28. lipnja 1991. kada je kod Osnovne škole u Novskoj postrojena prva satnija. Zapovjednik satnije bio je pričuvni časnik Teritorijalne obrane Milan Čorak, koji je podsjetio na početke ustrojavanja obrane, te dodao

 

 

Brigadni general Siniša Jurković, u ovoj je prigodi kao izaslanik potpredsjednika Vlade i ministra obrane Damira Krstičevića i načelnika GS OS RH  izrazio  zadovoljstvo što ima čast biti u društvu branitelja grada Novske koji su obranili ovaj grad i omogućili da se ostvari san o neovisnoj Hrvatskoj

 

 

Braniteljima Novske njihov dan čestitao je i izaslanik predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića, ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved

 

 

Udruge proistekle iz Domovinskog rata naš su  partner

 

 

Novska je grad heroj, rekao je posebni savjetnik za branitelje, izaslanik Predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović, Ante Deur. Posebno se, u ime predsjednice i osobno obratio obiteljima poginulih hrvatskih branitelja

 

 

…te poručio mladima

 

 

Obilježavanju Dana branitelja grada Novske nazočili su i počasni građani grada Novske generali Mladen Markač i Rudi Stipčić, brigadir Hrvatske vojske Ante Filipović, izaslanik ministra unutarnjih poslova i načelnika PU sisačko-moslavačke, načelnik Policijske postaje Novska Jure Klišanin, predsjednica Županijske skupštine sisačko-moslavačke županije Ivanka Roksandić, gradonačelnici i načelnici gradova i općina, pripadnici ratnih postrojbi, gradski vijećnici, predstavnici gospodarskog, javnog i kulturnog života grada Novske, predstavnici crkve, političkih stranaka i brojni građani.

 

BRANITELJI_40

 

U svečanom programu sudjelovao je Pjevački zbor Glazbene škole Novska.

 

BRANITELJI_046BRANITELJI_21BRANITELJI_19BRANITELJI_12BRANITELJI_09BRANITELJI_08

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.