P1030136

Na konferenciji održanoj u prostorima SIMORA-e u Sisku sisačko-moslavački župan Ivo Žinić predstavio je rezultate dodjele bespovratnih sredstava u sklopu Poziva „Energetska obnova zgrada i korištenje obnovljivih izvora energije u javnim ustanovama koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja“ Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.
 
P1030129
 
Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić  nije skrivao zadovoljstvo činjenicom da je svih 7 apliciranih projekata odobreno te istaknuo kako ukupna vrijednost projekata iznosi 32,8 milijuna kuna, a dodijeljenih bespovratnih sredstva 19,9 milijuna kuna.
 
Župan detaljnije o dodijeljenim sredstvima pojedinim projekatima:

 

 

Dodijeljenim sredstvima škole će provesti energetsku obnovu, konkretnije radove na vanjskim ovojnicama, fasadama, stolariji, grijanju, pokrovima i izlolacijama kojima će one postati energetski privatljivije.

 

P1030142

 

Darjan Vlahov, pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport rekao je nešto više o radovima na pojedinim školama:

 

 

Istaknuo je kako od trenutka zaprimanja ugovora, koji se očekuje u narednih desetak dana, kreće rok od 18 mjeseci za završetak radova te da je javna nabava već u postupku kako bi ostalo više vremena za izvođenje radova.

 


Energetska obnova 7 škola s područja županije u narednih 18 mjeseci
0.00(0 glasova)
Komentara(0)

Napišite komentar