Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

Dan državnosti RH obilježen u Bruxellesu pobjedom Futsal Dinama

“Ljubav prema Domovini i ljubav prema nogometu okupila je ove mlade ljude”

"Ljubav prema Domovini i ljubav prema nogometu okupila je ove mlade ljude"

Team Futsal Dinamo pobijedio je u subotu, 24.lipnja  na malonogometnom turniru Croatia Cup 2017 u Bruxellesu, koji se treću godinu za redom održava u Bruxellesu u organizaciji nogometnog kluba FC Croatia BXL. Mlade nogometaše iz Zagreba u Bruxellesu je ugostila hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu Marijana Petir prepoznajući ovaj turnir kojeg organiziraju mladi koji žive i rade u glavnom gradu Belgije. Turnir se održava uoči Dana državnosti Republike Hrvatske, a osim natjecanja, ujedno je i prilika za druženje iseljene i domovinske Hrvatske, kao i za promociju Republike Hrvatske.

Ekipa koju čine i igrači jednog od najboljih malonogometnih klubova u Hrvatskoj Futsal Dinamo iz Zagreba rado se odazvala pozivu zastupnice Petir, a u konkurenciji od šesnaest momčadi pristiglih iz cijele Belgije, ali i iz Luksembourga i Njemačke, uspjeli su osvojiti prvo mjesto u napetoj finalnoj utakmici s Hrvatima iz Luksembourga – NK Sokol Luxembourg. Pehare i nagrade pobjednicima uručio je hrvatski veleposlanik u Kraljevini Belgiji Mario Nobilo. Treće mjesto osvojili su domaćini – FC Croatia BXL.

Petir EPP

“Ljubav prema Domovini i ljubav prema nogometu okupila je danas u Bruxellesu ove mlade ljude. Drago mi je da sam mogla biti dio ove lijepe priče i da sam mogla ugostiti u Bruxellesu i igrače Futsal Dinama”, rekla je zastupica Petir ponosna što je upravo Team Futsal Dinamo pobijedio. Poručila je kako je to najljepša čestitka i poklon Hrvatskoj za Dan državnosti te da su nam ovi mladi ljudi poticaj da u poslu s kojim se bavimo damo najbolje od sebe jer ćemo tako doprinijeti da i Hrvatska bude bolja.

“Sretni smo što smo pobijedili, ali više od pobjede raduje nas sama činjenica da smo ovdje u Bruxellesu, a došli smo upravo iz ljubavi prema ovom sportu želeći pružiti podršku organizatorima turnira i pobjeda je samo bonus”, rekao je Matija Capar, igrač Futsal Dinama.

Mladi nogometaši stigli su u Bruxelles u petak, 23. lipnja te su odmah po dolasku posjetili Europski parlament gdje ih je primila zastupnica Petir, a imali su priliku i upoznati se s načinom funkcioniranja europskih institucija te radom zastupnice.

Pred turnir u središnjem televizijskom studiju Europskog parlamenta snimljena je i posebna emisija “Iz srca Europe plus” u kojoj su, uz hrvatsku zastupnicu u Europskom parlamentu Marijanu Petir gostovali i Matija Capar, član Futsal Dinama te nekadašnji član Hrvatske malonogometne reprezentacije koji je na poziv zastupnice Petir stigao u Bruxelles, Leon Leskovec, organizator Croatia Cupa 2017 te Augustin Palokaj, dopisnik Jutarnjeg lista u Bruxellesu i igrač FC Croatia BXL.


 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.