Ukupno 9 emisija iz novinarskih radionica osnovnih škola u Sisačko-moslavačkoj županiji pristiglo je na naš nagradni natječaj “Volimo Sisačko-moslavačku županiju”.

Sve emisije bit će emitirane u našem programu subotom i nedjeljom u razboblju od 3. do 11. lipnja 2017. godine. Raspored emitiranja pogledajte OVDJE.

Usporedno s emitiranjem emisija, stručni ocjenjivački sud bodovat će sve pristigle emisije te tako odlučiti o pobjedničkoj, drugo i trećeplasiranoj emisiji.

Ekipa čija emisija osvoji najveći broj bodova stručnog ocjenjivačkog suda osvaja ljetovanje s uključenim punim pansionom i prijevozom, audio-video opremu te poklon bon. Drugo i trećeplasirana ekipa osvaja jednodnevni izlet s prijevozom, audio-video opremu i poklon bon.

Organizator nagradnog natječaja je Radio Quirinus, generalni pokrovitelj Sisačko-moslavačka županija, a pokrovitelji su: Top Terme Topusko, Eurotrade i Mlin i pekare Sisak.

Sve emisije pristigle na natječaj poslušajte u nastavku.

 

Volimo SMŽ - Cover WEB

 

OSNOVNA ŠKOLA ZVONIMIRA FRANKA, KUTINA

Učenici: Chiara Todorov, Helena Herceg, Franka Belinić, Inga Potnar

Mentorica: Melita Lenička

Naziv emisije: Volim svoju županiju, pišem i pjevam za nju

Opis emisije: U emisiji su predstavljene dvije najuspješnije učenice u umjetničkom izražavanju. Inga Potnar jedna je od najuspješnijih violinistica u Hrvatskoj, a bavi se i pjevanjem. Chiara Todorov piše pjesme, svira i glumi. 

OSNOVNA ŠKOLA DVOR

Učenici: Željana Benak, Jovan Resanović, Danilo Drača

Mentorica: Klara Pereković

Naziv emisije: Bero, rodan iz Čigoča

Opis emisije: U emisiji “Bero, rodan iz Čigoča”, novinar iz Dvora dolazi u Čigoč, susreće rodana Beru i intervjuira ga. Rodan mu govori od kuda dolazi, čime se hrani, opisuje svoju obitelj, gradnju gnijezda i ostalo vezano uz život roda. Emisija je napisana u rimi na šaljiv način i sadržajno je prilagođena uzrastu razredne nastave.

U emisiji se može čuti i tradicijska zavičajna pjesma dvorskog kraja “Dvor daleko”. Inspiracija za ovu emisiju došla je tijekom terenske nastave u Lonjsko polje. 

OSNOVNA ŠKOLA BUDAŠEVO TOPOLOVAC GUŠĆE

Učenici: Nina Drakulić, Ema Penezić, Matko Rom, Vid Trtanj

Mentorica: Dubravka Granulić

Naziv emisije: “GOS u gostima”

Opis emisije: Emisija se bavi temom recikliranja otpada i edukacijom mladih o očuvanju okoliša. Direktorica Gospodarenja otpadom Sisak je sa svojim suradnicima posjetila našu školu povodom Dana planeta Zemlje i informirala učenike o načinima i mogućnostima recikliranja otpada.

Učenici su taj dan, 26. travnja 2017. godine, iskoristili za čišćenje i uređenje okoliša škole, sadnju biljaka u školskom vrtu te su uživali u terenskom radu. Osim što emisija promiče ideju o potrebi recikliranja otpada, iz nje saznajemo i aktualne probleme s kojima se susreću djelatnici GOS-a.

U zvucima radne atmosfere učenici i učitelji progovaraju o svojim nastojanjima da županiju učine ljepšom, čineći to na način da djeluju aktivno u svojim lokalnim zajednicama. 

OSNOVNA ŠKOLA BANOVA JARUGA

Učenici: Karla Hoke, Josipa Sopić, Filip Šlehta

Mentorica: Sanja Feltrin

Naziv emisije: “Al’ je lijepo naše selo” 

OSNOVNA ŠKOLA GVOZD

Učenici: Lola Lovrić, Mihaela Samardžija, Dragana Pajić, Gabriela Dedić

Mentorica: Nikolina Sukalić Rom

Naziv emisije: “Tragovima Rimljana kroz Topusko”

Opis emisije: Emisijom je obuhvaćena najstarija povijest ovoga kraja, još od razdoblja prije Kristova rođenja, preko uspostave rimske vlasti pa sve do današnjih dana.

U emisiji smo također spomenuli i ono po čemu je Topusko danas najpoznatije, njegove terme. Cilj je slušatelje upoznati s poviješću i ovog dijela županije, iznoseći najmanje poznate, a opet zanimljive činjenice. 

OSNOVNA ŠKOLA MATE LOVRAKA KUTINA, Područna škola Kutinska Slatina

Učenici: Mia Basara, Lorena Pavić, Zoe Kostelac, Daria Marčeta

Mentorica: Radojka Pavešić

Naziv emisije: “Dunjo, moj mirisni cvijete”

Opis emisije: Kroz emisiju vode vas male vile Sisačko-moslavačke županije. One su učenice 2. razreda, imaju svoja vilinska imena i svoje gradove u županiji.

Na svoj vilinski način kroz priču i pjesme predstavit će vam našu županiju i njezine gradove: Sisak, Petrinju, Glinu, Hrvatsku Kostajnicu, Kutinu, Novsku i Popovaču. Svoju ljubav i svjetlost posipaju po svima vama koji slušate radijsku emisiju “Dunjo, moj mirisni cvijete” na radiju Quirinus. 

OSNOVNA ŠKOLA POPOVAČA

Učenici: Terezija Žagar, Iva Grbavac, Marko Javorski

Mentori: Martina Ivić, Darko Rakić

Naziv emisije: “Mali ljudi velikoga srca”

Opis emisije: Tema emisije su humanitarne udruge Sisačko-moslavačke županije. U uvodu emisije iznosi se tko su potrebiti, tko i kako im pomaže, izneseni su dijelovi Plana razvoja socijalnih usluga u Sisačko-moslavačkoj županiji za razdoblje od 2015. do 2020. godine te su predstavljene tri humanitarne udruge:

Udruga invalida SMŽ (u intervjuu s Dijanom Smajo), Zaklada Viktorija koja pomaže djeci oboljeloj od malignih i drugih teških bolesti (u intervjuu s Đurđicom Josić) i Udruga Iskra koja pomaže starima i nemoćnima u udaljenim područjima županije. 

OSNOVNA ŠKOLA IVO KOZARČANIN, HRVATSKA DUBICA

Učenici: Gabriela Glavinić, Karlo Karagić, Anamarija Milas, Kristina Ruf

Mentorica: Željka Vuković

Naziv emisije: “Točkica na karti”

Opis emisije: Učenici 8. razreda u emisiji “Točkica na karti” predstavljaju svoje mjesto, Hrvatsku Dubicu. U emisiji govore o povijesti svoga mjesta, kulturnoj baštini, udrugama koje djeluju na području Općine te o školi koju pohađaju.

Kroz nekoliko različitih slika pokazat će vam ljepote svoje rijeke Une, a kroz različite zanimljivosti o povijesti mjesta, objasnit će vam zašto je baš njihovo mjesto tako posebno te zašto su ponosni što žive ovdje. 

OSNOVNA ŠKOLA IVAN GORAN KOVAČIĆ GORA, PETRINJA

Učenici: Irena Kovačević, Viktorija Likević, Lara Milošić, Gabrijela Majača

Mentorica: Nikolina Sukalić Rom

Naziv emisije: “Oj petrinjske uske staze”

Opis emisije: Emisijom je obuhvaćen razvoj petrinjske glazbe od najranijih dana utemeljenja grada Petrinje, 1592. godine, pa sve do današnjeg dana.

Opisuje se razvoj glazbe u vrijeme najvećih sukoba s Turcima te za vrijeme vladavine cara Franje. Slušatelje se upoznaje s nastankom poznatog petrinjskog pjevačkog društva “Slavulj” te se navode brojna glazbena društva koja djeluju danas, a okupljaju sve generacije od najmlađih do najstarijih.
 

VOLIMO SMŽ 2017 Poslušajte sve emisije pristigle na natječaj!
5.00(3 glasova)
Komentara(0)

Napišite komentar