Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Kutina

U Kutini uskoro Centar za dnevni boravak starijih osoba i oboljelih od Alzheimera!

Na inicijativu Zaklade “Ivanova kuća”

Na inicijativu Zaklade "Ivanova kuća"

Na konferenciji za medije u Kutini predstavljene su aktivnosti Zaklade Ivanova Kuća, osnovane prije nešto više od mjesec dana na inicijativu Družbe sinova Bezgrješne i u spomen na djelovanje Sluge Božjeg brata Bonifacija Pavletića.

Sjećanje na njegov rad s bolesnicima i napuštenom djecom u Zakladi žele očuvati izgradnjom Centra za dnevni boravak starijih osoba u kojem bi se nalazilo i 20 ležećih mjesta za oboljele od Alzheimera i drugih dementnih bolesti. Sestra Mirjam Kuštreba ističe da bi Centar čiji je idejni već projekt dovršen, djelovao na području od Velike Ludine do Novske te dodaje:

 

 

2905 alzheimer V_610x407

 

Izgradnja centra bi, nadaju se u Zakladi, trebala biti financirana sredstvima Europske unije, donacijama, ali i proračunskim sredstvima Grada Kutine. Kutinski gradonačelnik Andrija Rudić na konferenciji je dao čvrstu potporu aktivnostima Zaklade:

 

 

Jedna od prvih aktivnosti novoosnovane Zaklade je i pokretanje Alzheimer cafe-a u Kutini, inicijative koja je 1997.krenula iz Nizozemske, a u sklopu koje se u određenom ugostiteljskom objektu predavanjem ili javnom tribinom nastoji skrenuti pozornost na oboljele od ove bolesti i probleme s kojima se nose njihove obitelji. Prvi Alzheimer Cafe u Kutini održat će se sutra, 30.svibnja, najavljeno je na konferenciji za medije.

 

2905 alzheimer U9


 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.