Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Stručni skup o zapošljavanju osoba s invaliditetom!

Brojne prednosti za poslodavce

Brojne prednosti za poslodavce

Koji su problemi pri zapošljavanju i radu osoba s invaliditetom i kako ih prevladati moglo se saznati na stručnom skupu „Zapošljavanje i rad osoba s invaliditetom- prilika, a ne namet“. Na skupu održanom u organizaciji Ureda pravobraniteljice za osobe s invaliditetom i Hrvatske gospodarske komore čulo se kako zapošljavanje osoba s invaliditetom poslodavcima donosi brojne koristi- od novčanih poticaja do povećanog radnog učinka i uspješnijeg poslovanja njihovog poduzeća.

Mira Pekeč- Knežević, zamjenica pravobraniteljice za osobe s invaliditetom ističe kako su poslodavci često slabo upoznati s prednostima zapošljavanja osoba s invaliditetom:

 

 

hgk 4

 

Pekeč- Knežević se osvrnula i na izazove s kojima se susreću poslodavci od donošenja nove zakonske odredbe o kvotnom zapošljavanju iz 2015.godine:

 

 

Odluku o poticajima donosi Zavod za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom nakon podnošenja zahtjeva od strane poslodavca.

Davorko Vidović, savjetnik u Hrvatskoj gospodarskoj komori naglasio je kako je u Hrvatskoj registrirano 500 tisuća osoba s invaliditetom od kojih je 250 tisuća u radnoj dobi, a zaposleno tek 17 tisuća. Dakle, radi se o velikom rezervoaru potencijalno kvalitetnih i motiviranih radnika:

 

 

hgk 2

 

Pozdravni je govor, među ostalima, održao i predsjednik HGK- Županijske komore Sisak Boris Mesarić:

 

 

hgk 1

 

Sisačko- moslavačka županija deveta je u nizu županija u kojima se održava ovakav stručni skup, a do kraja ove i početka iduće godine organizirat će se i u preostalih jedanaest i u gradu Zagrebu.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.