Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

Novo kogeneracijsko postrojenje i pogon za proizvodnju seljačkog poda i ljepljenih ploča

U Drvnom centru Glina

U Drvnom centru Glina

Svečano otvorenje novog kogeneracijskog postrojenja na bazi drvne mase i novog pogona za proizvodnju seljačkog poda i lijepljenih ploča održalo se danas u Glini u Drvnom centru Glina.

 

P1010855

 

Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić naglasio je važnost postojenja za razvoj ovog kraja u kojem  se otvaranjem nove kogeneracije stvaraju  preduvjeti za zapošljavanje još 150 radnika.

 

 

Župan je izrazio zadovoljstvo što će se drvna masa s ovog područja sada pretvarati u finalni proizvod, a ne kao do sada izvoziti trupci i poluproizvodi ,te dodao kako je ovo veliki uspjeh kako za privatnog poduzetnika tako i za samu Županiju i stanovnike.

 

 

 

P1010856

 

Državni tajnik, Tugomir Majdak rekao je nešto više o samoj investiciji i istaknuo na koji način će Ministarstvo poljoprivrede potaknuti u budućnosti ovakve projekte:

 

 

Majdak o realizaciji samog projekta:

 

 

Dodao je kako na razini Republike Hrvatske ima oko pedeset posto šumskih površina te da smo po drvnom resursu među vodećim zemljama Europske unije i ukupno Europe.

 

 

 

P1010858

 

Gradonačelnik Gline  Stjepan Kostanjević o otvorenju Drvnog centra

 

 

Dodao je kako grad Glina ulaže u poduzetništvo ulažući u komunalnu infrastrukturu , program  poduzetničkih kredita a i u budućnosti planirani su slični programi  .

 

P1010828

P1010796

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.