Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Kutina

Grad Kutina u završnim pripremama za osiguranje EU sredstava za novi veliki projekt!

Izgradnje vodovoda i kanalizacija u naseljima koji ih još nemaju

Grad Kutina i Moslavina d.o.o. u završnim su pripremama za osiguravanje sufinanciranja iz EU fondova izgradnje vodovoda i kanalizacija u naseljima koja tu infrastrukturu još uvijek nemaju. Projekt izgradnje novih i rekonstrukcije dijela starih vodovoda i kanalizacije ukupno je vrijedan gotovo 300 milijuna kuna, a sufinanciranje iz EU fondova i iz nacionalne komponente iznosit će preko 90%.

U tijeku su završne aktivnosti pripreme toga obuhvatnog projekta u sklopu kojega će vodovod u naredne tri godine dobiti naselja koja ga nemaju. Jedna od posljednjih aktivnosti je radni posjet slovenskoj općini Grosuplje u koju u utorak 30. svibnja odlazi delegacija Grada Kutine i Moslavine d.o.o. predvođena gradonačelnikom Andrijom Rudićem.

Cilj je konačni odabir tehnologije obrade otpadnog mulja iz uređaja za pročišćavanje otpadnih voda koji će biti građen u sklopu toga ogromnog i složenog projekta.

Podsjećamo da su svi projekti koji su bili preduvjeti za provedbu ovoga projekta u proteklih nekoliko godina u potpunosti završeni, uključujući i preko 34 milijuna kuna vrijedan Magistralni vodovod Kutina Lipovljani kojim je vodovodna mreža dovedena u Banovu Jarugu i dio Zbjegovače. Kako je najavljeno, u roku od tri godine ovim projektom će vodovod doći u naselja koja ga još nemaju.

„Naš put pripreme ovoga velikog i sveobuhvatnog projekta uspješno privodimo kraju i sretan sam što smo napravili ključne pomake u pripremi izgradnje vodovoda u naseljima koja gradski vodovod nemaju. Za to nam je ključno europsko sufinanciranje jer sami ni izdaleka to ne bismo mogli platiti, a europske procedure su duge i teške. Ipak, uspješno ih svladavamo jer imamo ekipu koja to može i koja će to kvalitetno odraditi“, kazao je gradonačelnik Andrija Rudić.


 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.