Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Lekenik

Dogradnja sustava vodoopskrbe i odvodnje aglomeracije Lekenik

Ukupne vrijednosti 277 milijuna kuna.

Ukupne vrijednosti 277 milijuna kuna.

Projekt „Dogradnja sustava vodoopskrbe i odvodnje i izgradnja uređaja za pročišćavanje otpadnih voda aglomeracije Lekenik“, ukupne vrijednosti 277 milijuna kuna, prezentirao je u zgradi Općine Lekenik, generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković.

 

Bez naslova

 

Prezentaciji su nazočili i sisačko-moslavački župan Ivo Žinić, načelnik Općine Lekenik Ivica Perović i predsjednici Mjesnih odbora s područja Općine Lekenik.

 
Izrada Studije izvodivosti i projektiranje dogradnje sustava vodoopskrbe i odvodnje aglomeracije Lekenik je projekt sufiranciran iz sredstava EU fondova, a provodi se u suradnji s Hrvatskim vodama, Gradom Petrinjom, Sisačko-moslavačkom županijom i Privredom Petrinja d.o.o., koja je kao isporučitelj vodnih usluga, sukladno Odluci Općinskog vijeća Općine Lekenik i nositelj projekta.

 

P1020071
 

Načelnik Općine Lekenik, Ivica Perović rekao je nešto više o cilju današnje prezentacije projekta:

 


Perović je zahvalio Hrvatskim vodama, Privredi Petrinja i Sisačko-moslavačkoj županiji na potpori oko projekta izgradnje magistralnog cjevovoda Petrinja – Lekenik koji je ključan za cijeli sustav koji je danas prezentiran.

 

P1020077
 
Generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković izrazio je zadovoljstvo ovim projektom te rekao nešto više o samim pripremama projekta:

 

 
Đuroković o obujmu projekta:

 


Realizacijom ovog projekta riješit će se problem vodoopskrbe i odvodnje za sva naselja na području Općine Lekenik za koja studija izvodivosti potvrdi prihvatljivost financiranja izgradnje.

 

dhdhd
 
Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić zahvalio je svima na suradnji te istaknuo kako su ovakvi projekti koji poboljšavaju kvalitetu života stanovnika Županije iznimno važni.

 

 

Župan je naglasio kako je Sisačko-moslavačka županija jedna od rijetkih u koju se iz Hrvatskih voda vraća gotovo dvostruko više sredstava nego li je uplaćeno što je dokaz da su prepoznati problemi županija i da ima volje za njihovo rješavanje.


 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.