Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Damir Kukuruzović jazz trio za stipendiste Zaklade “Fra Bonifacije Ivan Pavletić”

Prvi koncert u novoj sezoni ciklusa koncerata “Prijatelji za Prijatelje 2017.”

Prvi koncert u novoj sezoni ciklusa koncerata "Prijatelji za Prijatelje 2017."

Prvi koncert u novoj sezoni ciklusa koncerata “Prijatelji za Prijatelje 2017.” Biskupijske zaklade “Fra Bonifacije Ivan Pavletić” održan je u nedjelju 21. svibnja u atriju Velikog Kaptola u Sisku. Za studente Zaklade nastupio je Damir Kukuruzović Jazz trio.

Damir Kukuruzović svojevrstan je homage glazbi D. Reinhardta i S. Grappellia, dvojca koji je obilježio europsku glazbu 20. stoljeća, a sam Kukuruzović, inače vlasnik Siscia jazz cluba, već dugi niz godina slovi kao jedan od najvjernijih sljedbenika Djanga Reinhardta. Najpoznatiji promotor francuskog jazza na ovim prostorima, Kukuruzovićev bend, nastupao je na svim bitnijim festivalima u zemlji i inozemstvu promovirajući tradiciju Djangove glazbe i jazza.

 

_MG_8803

 

Uz brojne prijatelje Zaklade koncertu su nazočili i sisački biskup Vlado Košić, kancelar Biskupije mons. Marko Cvitkušić i ravnatelj Zaklade dr. Domagoj Mosler.

Na početku, pozdravivši sve okupljene dr. Mosler je podsjetio kako je upravo Kukuruzović svojim nastupom još 2013. godine, prvi glazbenik koji je nastupio za potrebite studente Zaklade.

 

_MG_8817

 

Otvarajući koncert Kukuruzović je istaknuo kako je jazz prvi puta u Sisku sviran u pravo u Velikom Kaptolu prije gotovo 90 godina, također u humanitarne svrhe, kada je za siromašne studente nastupio Šany boys jazz band iz Zagreba. Na kraju koncerta okupljene je pozdravio sisački biskup Košić zahvalivši Damiru Kukuruzoviću, Miroslavu Cehaiću i Željku Bilbiji na prekrasnoj večeri te nesebičnoj podršci Zakladi i njenim korisnicima.

 

_MG_8859

 

Biskupijska Zaklada kroz proteklih sedam godina usmjerava svoj rad kako bi što više studenata, do sada njih oko četiri stotine, dobilo priliku da osiguraju budućnost sebi, svojoj obitelji i Domovini.

(SV)


 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.