Biskup Vlado Košić

Sisački biskup Vlado Košić uputio je u ponedjeljak 15. svibnja poziv svim upraviteljima župa, svećenicima, redovnicama, redovnicima i vjernicima Sisačke biskupije na post i molitvu za poštene i dostojne predstavnike lokalne vlasti.

U svome pismu biskup je između ostalog poručio:

„U nedjelju, 21. svibnja 2017. održat će se lokalni izbori za čelnike općina, gradova i županija u našoj Biskupiji. I mi vjernici smo i te kako zainteresirani tko će doći na ta mjesta jer o tome sljedećih 4 godine ovisi i naše mjesto u ovom hrvatskom društvu, a također jer nam je stalo da naša Domovina na svim područjima napreduje, da se oslobodi svih totalitarizama, da se naš narod ujedini te da svim našim vjernicima i državljanima bude bolje.

Stoga molim da se u petak, 19. svibnja u svim župama moli za nove čelnike naših općina, gradova i županija. Također određujem da se taj dan na tu nakanu i osobno moli i posti, da dobijemo poštene i dostojne predstavnike lokalne vlasti. U nedjelju pak neka svećenici na kraju misa s vjernicima pozovu vjernike da u što većem broju ispune svoju građansku dužnost i pristupe biralištima“.

(SV)


 

 

 

Biskup Košić pozvao na molitvu i post za poštene i dostojne predstavnike lokalne vlasti!
5.00(2 glasova)
Komentara(0)

Napišite komentar