Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

KULTURA

10. Smotra malih vokalnih sastava

Zvuk zavičaja

Zvuk zavičaja

Pod pokroviteljstvom Hrvatskog sabora kulture, u glazbenoj školi Fran Lhotka u Sisku 27. svibnja održana je jubilarna 10. smotra malih vokalnih sastava SMŽ, u organizaciji VA Lipe iz Siska.

Tom prigodom, okupljene je pozdravila i smotru proglasila otvorenom,  gđa. Ivanka Roksandić, izaslanica župana g. Ive Žinića te se zahvalila organizatorima i svim pjevačima amaterima koji njeguju zvuk zavičaja iz kojeg dolaze, promiču sisačko moslavačku županiju te poželjela uspješne nastupe i daljnji rad svim sudionicima smotre.

Na slavljeničkoj smotri sudjelovalo je 12 sastava iz županije: ŽVA Kutinske dunje, klapa Kolapjanke, KUD Zeleni brijeg, KUD Radost Sela, KUD Sloga Majur, Češka beseda Sisak, KUD Sunjanka, KUU Viduševac, KUD Mijo Stuparić Velika Ludina, KUD Seljačka sloga Greda Sunjska, KUD Seljačka sloga Bobovac i organizatori VA Lipe.

U ime organizatora, nazočnima se obratila predsjednica ansambla Lipe, Margareta Horžić, koja se zahvalila svim pjevačima i njihovim dirigentima/voditeljima koji marljivo rade i pripremaju repertoar za nastup na smotri i podržala ih da to rade i dalje.

Osim zahvalnica za sudjelovanje, koje se dodjeljuju ansamblima svake godine, ove godine dodijeljena su i posebna priznanja i to: Glazbenoj školi Fran Lhotka na tehničkoj potpori i suradnji, Jelici Dugač na nesebičnoj pomoći i doprinosu u organizaciji smotre te Češkoj besedi Sisak za sudjelovanje na smotrama 10 godina u kontinuitetu.


 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.