Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

Zajednički partnerski projekti naše županije i Republike Albanije

U SMŽ živi 570 pripadnika albanske nacionalne manjine

U SMŽ živi 570 pripadnika albanske nacionalne manjine

Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić u sjedištu županije u Sisku održao je radni sastanak s veleposlanikom  Republike Albanije Ilirom Melom  sa suradnicima , a u njegovoj pratnji bila je i saborska zastupnica albanske nacionalne manjine Ermina Lekaj Prljaskaj.

Kao domaćin upoznao je goste sa situacijom u županiji, ukazao na veliki značaj stanovnika albanske nacionalnosti koji žive na području naše županije. Njih je 570 , a mnogi od njih su tijekom Domovinskog rata bili i pripadnici Hrvatske vojske. Za buduću suradnju najvažnija je ona gospodarska, naglasio je župan

 

 

Najbrža suradnja može se ostvariti kroz kulturu i turizam, istaknuo je župan te dodao kako je suradnja moguća i u području visokoga školstva.

Prva suradnja bit će na pripremi zajedničkih partnerskih projekata za koje će se osigurati sredstva iz EU fondova.

Ermina Lekaj Prljaskaj , saborska zastupnica albanske nacionalne manjine potvrdila je značaj ovoga radnog sastanka, istaknuvši, također, kako se osim političke treba sve više surađivati i na području gospodarstva.

 

 

Veleposlanik Republike Albanije u Republici Hrvatskogj Ilir Melo zadovoljan sastankom posebno je istaknuo da je sretan što je pronašaou  ovoj županiji prijatelje Albanije.

Albanija i Hrvatska uživaju vrlo dobre odnose, strateški su partneri, ali istovremeno otvaraju se brojne mogućnosti za gospodarsku suradnju.

 

 

Sljedeći korak mogao bi biti  posjet našeg izaslanstva Albaniji. Pretpostavke za gospodarsku i svaku drugu suradnu postoje, samo ih treba iskoristiti.


 

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.