Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Petrinja

Svečano obilježena 25. godišnjica formiranja 162. brigade ZNG-HV „Zrin“

mimohod petrinjskim ulicama

mimohod petrinjskim ulicama

U Petrinji je danas svečano obilježena 25. godišnjica formiranja 162. brigade ZNG-HV „Zrin“. Tim povodom su pripadnici brigade i predstavnici brojnih udruga, uz pratnju Petrinjske limene glazbe, održali mimohod od prostorija Udruge veterana Domovinskog rata do Trga hrvatskih branitelja, gdje je održan prigodni program.

Zlatko Iskrić, predsjednik Udruge veterana Domovinskog rata grada Petrinje, udruge osnovane 1992. godine, ovom prilikom je istaknuo:

 

 

“Biti hrvatski branitelj posebna je čast i privilegija, ali i obaveza da poštujemo sve one koji su svojim radnim obavezama, pod teškim okolnostima, sudjelovali u izgradnji našega grada i njegovih okolnih mjesta”, rekao je Iskrić i dodao kako treba obnoviti zajedištvo koje je postojalo u tim ratnim godinama, bez obzira na političku i vjersku pripadnost.

U ime svih pripadnika brigade, nazočnima se obratio Viktor Šprajc, bojnik u mirovini i ratni zapovjednik 162. brigade, koji je uputio čestitku povodom proslave 25. godišnjice te podsjetio:

 

 

Šprajc je podsjetio i na koji način je 162. brigada Zrin, koja je brojala 2189 pripadnica i pripadnika, nastala:

 

 

Nazočnima se ovom prigodom obratio i sisačko-moslavački župan Ivo Žinić:

 

 

Značajnu ulogu 162. brigade Zrin istaknuo je i petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović:

 

 

Nakon svečanog programa, sudionici su posjetili i Gradsko groblje sv. Benedikta, gdje su položili vijence i zapalili svijeće te održali molitvu za sve hrvatske branitelje. Na kraju, po povratku u prostorije Udruge, održano je i otvorenje Izložbe ratnih fotografija.

 

zrin  (7) zrin  (6)

zrin  (4) zrin  (1)

zrin  (3) zrin  (2)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.