Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

Sredstva županije udrugama za promicanje i doprinos razvoju kulture

za programe s područja Grada Novske, Općine Jasenovac i Lipovljana

za programe s područja Grada Novske, Općine Jasenovac i Lipovljana

Za redovne aktivnosti i programe udruga u kulturi, očuvanje kulturne baštine, tradicije te za obnovu kulturnih spomenika, Sisačko moslavačka županija za ovu godinu izdvojila je 1,4 milijuna kuna.

Gotovo tristo tisuća kuna dodijeljeno je za 28 programa koji su na natječaj uputile udruge i  aktivni promicatelji kulture s područja Grada Novske, Općine Jasenovac i Lipovljana, a ugovori na dobivene iznose potpisani su jučer u Novskoj.

Sredstva za organizaciju Međunarodnog izviđačkog kampa „Dupin 2017“, dobili su izviđači „Zelena patrola“  iz Rajića, čiji voditelj Siniša Blažeković ističe da je Županija i prijašnjih godina financijski pomogla realizaciju kampa.

Novljanske mažoretkinje također su dobile sredstva. Predsjednica Tamara Tomić ističe:

 

 

KUD Lipa Lipovljani  utrošiti će dodijeljena sredstva za nabavku narodnih nošnji i za organizaciju manifestacije „7. dani KUD-a Lipa“, rekla je Marica Tisaj, predsjednica KUD-a. Sredstva je dobila i Narodna knjižnica i čitaonica u Lipovljanima te župa sv. Josipa u Lipovljanima.

Za redovne aktivnosti sredstva su dodijeljena folklornim društvima „Kolo“ Stari Grabovac  i „Javor“ Jazavica-Voćarica-Roždanik.

S više programa na županijski natječaj javile su se i udruge s područja Općine Jasenovac: Turistička zajednica Jasenovac, Narodna knjižnica  i čitaonica, jasenovačka župa te Udruga mladih. Općinska načelnica, Marija Mačković:

 

 

Ugovore je u Novskoj dodijelio zamjenik župana Marin Piletić:

 

 

„Sisačko moslavačka županija se i kroz druge projekte i potpore želi definirati kao kulturna destinacija“, zaključio je Piletić.

 

novska ugovori (5) novska ugovori (3)

novska ugovori (2) novska ugovori (1)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.