Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

Predstavljen projekt izgradnje Središnjeg paviljona sisačke bolnice

rekonstrukcija bolničkog kompleksa

rekonstrukcija bolničkog kompleksa

Danas su na tiskovnoj konferenciji u Hotelu Panonija u Sisku predstavljena dva projekta vezana za izgradnju zgrade Središnjeg paviljona sisačke bolnice. Riječ je o projektima „Rekonstrukcija bolničkog kompleksa i uspostava dnevne bolnice u Općoj bolnici „Dr. Ivo Pedišić“ Sisak kroz infrastrukturna ulaganja i opremanje“ te „Rekonstrukcija bolničkog kompleksa i objedinjenog hitnog bolničkog prijema u Općoj bolnici „Dr. Ivo Pedišić“ Sisak kroz infrastrukturna ulaganja i opremanje“.

Na samom početku konferencije, projekt i projektne aktivnosti predstavio je Josip Tuškanec, tehnički koordinator projekta te je istaknuo ciljeve koji se žele postići:

 

 

Po završetku provedbe projekta, dodaje Tuškanec, očekuje se, među ostalim i povećana sigurnost zdravstvenog postupka, brži obrtaj pacijenata, smanjenje broja dana bolničkog liječenja, smanjenje troškova bolničkog liječenja i hitnog prijema te veća dostupnost zdravstvene zaštite.

Ravnatelj Opće bolnice „Dr. Ivo Pedišić“ Sisak Tomislav Dujmenović istaknuo je kako će izgradnjom Središnjeg paviljona na jednom mjestu biti koncentrirani svi specijalisti koji imaju hitne specijalističke ambulante:

 

 

„Nadam se da ćemo vrlo brzo raspisati natječaj za izvođača radova i da ćemo vrlo brzo započeti sa gradnjom“, dodaje Dumjenović.

Sanja Galeković, v.d. voditeljica Odjela za pripremu i provedbu projekata u područjima socijalne, zdravstvene i obrazovne infrastrukture pri Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije, pohvalila je cijeli projektni tim koji je radio na pripremi dokumentacije te je istaknula:

 

 

Galeković je napomenula kako je do sada u području zdravstva Ministarstvo objavilo četiri Poziva koja su bila usmjerena poboljšanju bolničkog sustava u Hrvatskoj putem ulaganja u iznosu od 1,7 milijardi kuna. Ministarstvo je, dodaje Galeković, iz dodatnih izvora osiguralo 447 milijuna kuna za investicije u bolnice.

Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić ovom prilikom zahvalio je svima koji su pokrenuli ovaj projekt i koji su željeli da stanovnici Siska i Sisačko-moslavačke županije dobiju ono što zaslužuju:

 

 

Podsjetimo, projekt izgradnje Središnjeg paviljona započeo je pripremnom fazom u kolovozu 2016. godine, dok su Ugovori o dodjeli bespovratnih sredstava potpisani 23. veljače 2017. godine. Vrijednost oba projekta iznosi 88.820.625,00 kuna, a u sklopu Poziva na dostavu projektnih prijedloga Poboljšanje pristupa hitnoj zdravstvenoj zaštiti u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.“, za projekte je bespovratno dodijeljeno 70 milijuna kuna.

 

ob 2 ob 3

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.