Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

Predstavljen Geoportal Sisačko-moslavačke županije

u sustavu preko 115 planova

u sustavu preko 115 planova

Geoportal Sisačko-moslavačke županije predstavljen je danas u prostoru Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Sisak, u organizaciji Zavoda za prostorno uređenje Sisačko-moslavačke županije. Vesna Stajčić, ravnateljica Zavoda, istaknula je kako je Geoportal Sisačko-moslavačke županije rezultat dugogodišnjeg rada koji je unaprijedio sustav prostornog uređenja županije:

 

 

Prvi prostorni plan u Sisačko-moslavačkoj županiji, plan grada Gline izrađen je 1998. godine, a prvi prostorni plan županije nastao je 2001. godine, ističe Stajčić i dodaje kako je do danas preko 115 planova uneseno u ovaj sustav koji će se i dalje nadopunjavati:

 

 

Prezentaciji Geoportala nazočio je i sisačko-moslavački župan Ivo Žinić koji je istaknuo kako i na području prostornog uređenja ulazimo u digitalno doba te će ova aplikacija svakako biti značajna za stručnjake, ali i za stanovnike županije:

 

 

„Čestitam i zahvaljujem svima koji su doprinijeli da danas imamo jednu tako vrijednu aplikaciju. Vjerujem da ćemo kao županija i u svim drugim smjerovima napraviti veći iskorak u digitalnom smjeru“, rekao je Žinić i podsjetio kako je Sisačko-moslavačka županija jedna od prvih županija koja u svim školama ima e-Dnevnike. „Vjerujem da će nakon današnje prezentacije ova aplikacija pomoći našim stanovnicima i onima koji vode jedinice lokalne samouprave, koje rade u kreiranju i korištenju prostora“, zaključio je župan.

 

geoportal (1) geoportal (2)

geoportal (5) geoportal (4)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.