Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Petrinja

Petrinjski sajam zdravlja

Povodom obilježavanja Svjetskog dana zdravlja

Povodom obilježavanja Svjetskog dana zdravlja

Povodom obilježavanja Svjetskog dana zdravlja, Petrinja je bila domaćin četvrtog po redu Petrinjskog sajma zdravlja kojeg je organizirao Grad Petrinja u petrinjskoj Kući zdravlja. Ovogodišnji Sajam bio je posvećen depresiji.

Na Sajmu su također sudjelovali i Savjetovalište za djecu, adolescente i obitelj petrinjskog Hrvatskog doma, Neuropsihijatrijska bolnica dr.Ivan Barbot iz Popovače, Udruga „Humanika“ kao i Udruga „Naš život“.

Marina Kovač, ravnateljica Neuropsihijatrijske bolnice Dr. Ivan Barbot iz Popovače poručila je kako je u borbi protiv depresije vrlo bitan razgovor:

 

 

Kovač je dodala kako je depresivnih poremećaja sve više:

 

 

Depresija je poremećaj sa tisuću lica i rijetko se mogu naći dvije iste depresije, ali depresija je izlječiva i nikako ne treba posustati u borbi protiv nje, istaknula je Kovač.

Armin Hadžić, voditelj Savjetovališta za djecu, adolescente i obitelj petrinjskog Hrvatskog doma, složio se kako je u liječenju depresije važan razgovor jer se njime uklanja stigma koja prati depresiju:

 

 

Hadžić je dodao:

 

 

Dijagnoza depresije nije, dakle, doživotna i što se ranije prepozna i krene sa tretmanom, mogu se postići vrlo dobri i stabilni rezultati, zaključio je Hadžić.

Dodajmo da su sklopu Sajma, građani i ovoga puta mogli besplatno izmjeriti krvni tlak, šećer i masnoću u krvi.

 

IMG_1104 IMG_1105

IMG_1109 IMG_1098


 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.