Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Petrinja

Okrugli stol “Petrinja i atletika”

U Petrinji povodom manifestacije “DAN RUN 2017”

U Petrinji povodom manifestacije "DAN RUN 2017"

Prije početka manifestacije „DAN RUN 2017“ u Petrinji je 22. travnja u Gradskoj upravi održan okrugli stol na temu „Petrinja i atletika“.

Osim petrinjskog gradonačelnika, Darinka Dumbovića okruglom stolu prisustvovali su i izbornik Hrvatske atletske reprezentacije Mladen Katalinić, istaknuti petrinjski maratonac Drago Miličić, savjetnik manifestacije DAN RUN i tajnik Triatlon kluba Marko Franjić te direktor petrinjskog Komunalca Vlado Lovreković koji je za potrebe ove manifestacije ustupio dio svog zemljišta.

 

2

 

Gradonačelnik Darinko Dumbović započeo je razgovor naglašavanjem najvažnijih tema o kojima će se razgovarati:

 

 

3

 

Mladen Katalinić je naglasio kako bi taj objekt mogli koristiti i za sve ostale sportove u smislu kondicije, rekreacije građana i podizanja sportske kulture unutar koje bi svi pronašli dio za sebe.

 

 

Istaknuo je kako bi se asfaltna podloga za stazu mogla izvesti iz gradskih fondova dok bi se jedan sloj gumene podloge koji se dobiva od starih guma mogao priskrbiti na način da ih vulkali doniraju kako bi smanjili trošak izvedbe atletske staze.

Katalinić je oduševio je sve prisutne izjavom: „Preferiram atletsku stazu u Petrinji odnosno u ovoj županiji jer sportska tradicija koju imate je to zaslužila.“

 

4

 

Drago Miličić više o humanitarnom aspektu ove manifestacije:

 

 

Moto manifestacije DAN RUN je „Ja jednog dana želim biti olimpijac“, a cijela utrka je u sklopu projekta „Veliko srce za malo srce“.

Marko Franjić istaknuo je kako se atletska staza može koristiti i za testiranja za sve ostale sportove od hrvanja preko nogometa i rukometa do košarke te da ona nije namijenjena samo atletici. Skrenuo je pozornost i na to kako će ona omogućiti otkrivanje mnogih talenata u atletskim disciplinama  koji do sada nisi uočeni kod mladih, posebno naglašavajući bacanje kugle i koplja te skokove u vis i dalj.

 

5


 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.