Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Popovača

Održana posljednja sjednica GV Grada Popovače u ovom sazivu

“U tijeku su intenzivne pripreme za ovogodišnju, 50. Volodersku jesen”

"U tijeku su intenzivne pripreme za ovogodišnju, 50. Volodersku jesen"

Vijećnici Gradskog vijeća Popovače jučer su održali svoju posljednju sjednicu u ovom sazivu. Uoči sjednice koja je održana na OPG-u ‘Ranč Nono’ u Ribnjači, vijećnici su obišli gradilište nove osnovne škole sa sportskom dvoranom kako bi se upoznali sa stanjem u dinamici radova.


I1030519 (4)


Na sjednici su vijećnici usvojili Financijsko izvješće Turističke zajednice za manifestaciju Voloderske jeseni 2016. Obrazlažući ovu točku gradonačelnik Josip Mišković podsjetio je kako je organizacija dijela sadržaja ove manifestacije temeljem javnog poziva povjerena ugostitelju koji je podmirio i troškove estradnih nastupa te se odustalo od prodaje tombole budući se ona pokazala financijski neodrživa.

„U tijeku su intenzivne pripreme za ovogodišnju, 50. Volodersku jesen. Budući je riječ o značajnom jubileju, Organizacijski odbor nastojat će u okviru mogućnosti što više obogatiti program s još snažnijim naglaskom na tradiciju berbenih običaja i proizvodnju moslavačkih vina”- rekao je gradonačelnik.


IMG_3749


Dnevni red 35. sjednice obuhvatio je i Financijsko izvješće Zajednice sportskih udruga Grada Popovače kojeg je ukratko predstavio predsjednik Zajednice Željko Kasik. Raspravljajući o definiranju kriterija sufinanciranja rada klubova od strane Zajednice, vijećnik Ivica Petrović upozorio je da se smisao bavljenja sportom na lokalnoj razini odnosi na privlačenje djece u sportske aktivnosti pa je stoga upravo tome potrebno prilagoditi kriterije i stimulirati one klubove koji rade s djecom i otvaraju pogone za niže uzraste. Predsjednik Kasik izvijestio je vijećnike kako su ove godine još dvije sportske udruge uključene u okvir Zajednice, no njihov se rad u 2017. još neće sufinancirati.


IMG_3756


Vijećnici su usvojili i Odluku o uvjetima, načinu korištenja i plaćanja naknade za korištenje javnih površina na području Grada Popovače.

„Budući smo na prošloj sjednici donijeli Odluku o prenošenju ovlasti naplate korištenja dijela javnih površina na Komunalne servise Popovača d.o.o., ovom Odlukom ta je naplata jasno razgraničena na one prihode koje će ostvarivati Grad Popovača odnosno one Komunalnih servisa te je definiran cjenik naplate”- obrazlažući prijedlog naglasila je pročelnica UO za komunalni sustav i prostorno planiranje Ivka Nikolić Jež.


IMG_3772


Budući je 35. sjednica bila posljednja radna sjednica VI. po redu saziva Gradskog vijeća Grada Popovače, predsjednica Vijeća Marija Starčević i gradonačelnik Josip Mišković su uz podjelu prigodnih zahvalnica zahvalili na suradnji svim vijećnicima. Kako su pritom naglasili, gotovo sve su značajne odluke u ovom mandatnom razdoblju jednoglasno usvojene što dokazuje da su popovački vijećnici razvoj ove lokalne zajednice i dobrobit svih njezinih građana stavili ispred razlika u svojim političkim predznacima.


 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.