Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Lekenik

Obilježen Dan općine Lekenik i blagdan Sv. Jurja!

“Općina Lekenik ima šansu postati uspješna i prosperitetna općina”

"Općina Lekenik ima šansu postati uspješna i prosperitetna općina"

Prigodnom svečanošću u Društvenom domu Hermann Gmeiner SOS Dječjeg sela Lekenik danas je obilježen Dan općine Lekenik i blagdan njenog nebeskog zaštitnika Sv. Jurja.

Tradicionalno, obilježavanje ovog dana privuklo je velik broj Lekenčana i njihovih gostiju, pojedinaca zaslužnih za promociju i razvoj općine Lekenik.

U kratkom osvrtu na prošlu godinu, načelnik Općine Lekenik Ivica Perović, upravo je razvojne projekte istaknuo kao one na koje je najponosniji:

 

 

P1000895

 

Drugi važan infrastrukturni projekt je izgradnja dijela kanalizacije u novoizgrađenoj poslovnoj zoni, dodao je Perović te naglasio kako je pri kraju i projekt izgradnje magistralnog cjevovoda Petrinja- Lekenik.

Osim toga, načelnik je izrazio zadovoljstvo suradnjom sa Sisačko- moslavačkom županijom:

 

 

P1000893

 

Općina Lekenik ima šansu postati uspješna i prosperitetna općina. Samo treba raditi i biti uporan u ostvarenju tog cilja, zaključio je Perović.

Proslavu Dana općine u godini u kojoj se obilježava 800 godina od prvog pisanog spomena mjesta Lekenik uveličao je Sisačko- moslavački župan Ivo Žinić:

 

 

P1000930

 

Pojedincima koji su nesebičnim radom u protekloj godini pomogli razvoj općine dodijeljena su prigodne zahvalnice. Uz župana Ivu Žinića, ministricu regionalnog razvoja i fondova Europske unije Gabrijelu Žalac, pročelnicu županijskog UO za prostorno uređenje, graditeljstvo i zaštitu okoliša Blanku Bobetko- Majstorović, direktora petrinjske Privrede Zlatka Medveda, sisačkog biskupa Vladu Košića, ravnateljicu Hrvatskog restauratorskog zavoda Tajanu Pleše, zahvalnica je dodijeljena i Marijani Petir, zastupnici u Europskom parlamentu:

 

 

P1000899

 

800. godišnjica pisanog spomena naselja Lekenik bit će obilježena izdavanjem prigodne monografije, koja će svjetlo dana, prema očekivanjima, ugledati za otprilike mjesec dana.

 

P1000909


 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.