Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

„Nova, neobična, inspirativna… knjižnica“

dvodnevni stručni skup u Sisku

dvodnevni stručni skup u Sisku

„Nova, neobična, inspirativna… knjižnica“ naziv je stručnog skupa koji se održava  6. i 7. travnja u sisačkom Hotelu Panonija.

Skup organizira Narodna knjižnica i čitaonica Vlado Gotovac Sisak na temu „S korisnicima, za korisnike – neobično, neuobičajeno, inovativno u knjižničnim uslugama i aktivnostima“. Ovime se želi omogućiti knjižničarima iz svih vrsta knjižnica u Republici Hrvatskoj i šire da stručnu zajednicu upoznaju s inovativnim, neuobičajenim ili neobičnim projektima koji su uspješno implementirani u usluge knjižnica. U konačnici, ovaj susret rezultirat će razmjenom iskustava i ideja te širenjem uspješnih projekata na druge knjižnice.

Dubravka Šurlan, ravnateljica Narodne knjižnice i čitaonice Vlado Gotovac Sisak, naglasila je kako knjižnice danas imaju drugačiju ulogu nego prije:

 

 

„Mi nastojimo našu ponudu proširiti dodatnim sadržajima koji se mogu pronaći samo u knjižnici“, dodaje Šurlan.

Otvaranju Stručnog skupa nazočila je i Ivanka Roksandić, predsjednica Županijske skupštine Sisačko-moslavačke županije, koja je istaknula kako knjižnice više nisu samo mjesta gdje se posuđuju i vraćaju knjige:

 

 

„Knjižnica mora biti multifunkcionalno mjesto za susrete građana. Kroz rad knjižničarstva, narodne knjižnice trebale bi utjecati i na školske knjižnice, koje bi isto trebale postati mjesto gdje učenici mogu pokazati svu svoju kreativnost“, zaključila je Roksandić.

 

NOVA,NEOBIČNA, INSPIRITIVNA KNJIŽNICA 01 NOVA,NEOBIČNA, INSPIRITIVNA KNJIŽNICA 05

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.