Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

“Moj život s autizmom – rušimo zajedno barijere autizma!”

Više poslušajte u našoj emisiji “Ispod istog neba”, 10. travnja u 17:30h

Više poslušajte u našoj emisiji "Ispod istog neba", 10. travnja u 17:30h

Udruga osoba s invaliditetom SMŽ organizirala je u ponedjeljak, 03. travnja  tribinu „Moj život s autizmom – rušimo zajedno barijere autizma!“.

Povod je bio Svjetski dan svjesnosti o autizmu koji se već desetu godinu obilježava 02. travnja. Kao društvo o autizmu progovaramo prigodničarski – jednom godišnje i to u prigodi Svjetskog dana svjesnosti o autizmu.

Ali s autizmom se živi 365 dana u godini, rekla je Dijana Smajo, predsjednica Udruge osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije

 

 

Autizam 3

 

Podršku u ime Sisačko-moslavačke županije izrazila je predsjednica Županijske skupštine, Ivanka Roksandić istaknuvši kako je javnost važno senzibilizirati o poremećajima iz autističnog spektra

 

 

Sve veći broj osoba s autizmom i u našoj županiji mora dovesti do toga da počnemo promišljati je li nam možda potreban jedan centar za rane intervencije“, rekla je između ostalog Roksandić.

 

Autizam 1

 

Što znači živjeti s autizmom, iz perspektive roditelja, na ovoj su tribini otkrile majke djece s poremećajima iz spektra autizma: Kristina Jurešić, Nives Barakovac, Dijana Smajo i Gordana Rimay- Mađarac.

 

Autizam 4

 

Po izlasku s tribine, njezini sudionici i posjetitelji zajedno su, kao malu simboličnu gestu, u nebo pustili plave balone u znak podrške osobama s autizmom.

 

Autizam 7


 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.