Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Kutina

Rudić: „Sretan sam što napokon počinju radovi koji će poboljšati sigurnost naše djece u Šartovcu“

Gradnja nogostupa duljine 515 metara

Priopćenje kutinskog gradonačelnika Andrije Rudića o početku izgradnje nogostupa u Šartovcu prenosimo u cijelosti:

“Na državnoj cesti D45 u Šartovcu napokon započinju radovi na izgradnji nogostupa koji će povezati postojeći nogostup sa susjednom Kutinskom Slatinom u kojoj su škola i crkva u koju odlaze i Šartovčani. Grad Kutina 2014. godine krenuo je u ostvarenje ovog projekta u suradnji s Hrvatskim cestama d.o.o. Grad Kutina riješio je komplicirane imovinsko-pravne odnose, izradio je i platio  cjelokupnu građevinsku projektnu dokumentaciju vrijednu 45.000 kn i konačno je u veljači prošle godine Grad Kutina mogao izdati i građevinsku dozvolu za izgradnju tog nogostupa.

Nakon nesreće, koja se dogodila u travnju 2016. godine Grad Kutina je s Ministrom prometa i infrastrukture Olegom Butkovićem i upravom Hrvatskih cesta d.o.o. dogovorio da izgradnju i financiranje izgradnje nogostupa preuzmu Hrvatske ceste d.o.o. Grad Kutina predao je cjelokupnu dokumentaciju Hrvatskim cestama, koje su kasnije raspisale natječaj za izvođača radova, izabrale izvođača, no nakon žalbe odgođen je početak radova.

Napokon je u siječnju 2017. godine direktor Hrvatskih cesta d.o.o. Josip Škorić na sastanku u sjedištu Hrvatskih cesta d.o.o. izvijestio gradonačelnika Andriju Rudića da je potpisan ugovor sa izvođačem i da će radovi početi čim vremenske prilike to dopuste.

04.04.2017. Gradu Kutini prijavljen je početak radova na izgradnji nogostupa iako radovi počinju danas, tek 20 dana kasnije, za što odgovornost preuzima izvođač Pedom asfalti d.o.o. i naručitelj Hrvatske ceste d.o.o.

Sav trud grada napokon je u potpunosti urodio plodom.

„Radovi počinju i konačno time rješavamo ovaj veliki problem sigurnog kretanja pješaka, posebno školske djece na dionici Šartovac – Kutinska Slatina. Ovaj projekt kruna je je trogodišnjeg truda Grada Kutine i ponosan sam što smo za taj projekt, za koji smo mi ishodili i platili svu dokumentaciju i građevinsku dozvolu, uspjeli dogovoriti financiranje iz Hrvatskih cesta“, rekao je gradonačelnik Andrija Rudić.

Komentirao je i samo novinarima najavljeno županovo otvorenje radova na projektu Grada Kutine: „Posve mi je jasno da se župan mora u predizbornoj kampanji slikati s tuđim projektima jer svojih, očito, nema. Posebno mi je žao što župan do danas nije pokazao interes za ovu cestu i što se ni u jednom trenutku nije uključio u rješavanje ovog problema.  Na žalost, takav odnos prema našem kraju je očekivan   s obzirom da je gospodin Ivo Žinić 2014. godine na Dan grada Kutine, došao s ružnim poklonom Kutinčanima i obavijestio ih da zaustavlja projekt kutinskog rodilišta.

Rudić je zaključio kako „svatko radi prema svojoj savjesti, a mi smo ponosni jer naša Kutina nastavlja raditi i graditi“.

KRONOLOGIJA AKTIVNOSTI GRADA KUTINE NA PRIPREMI IZGRADNJE NOGOSTUPA UZ D45 U ŠARTOVCU:

  • 2014. godine osigurano financiranje i izrađen idejni projekt izgradnje nogostupa Šartovac – Kutinska Slatina
  • 2014. godine u suradnji s Hrvatskim cestama d.o.o. ugrađena konzola sa svjetlosnim upozorenjem za pješački prijelaz
  • 2014. – 2015. rješavanje kompliciranih imovinsko-pravnih odnosa (sa privatnim vlasnicima, sa Hrvatskim vodama, sa Hrvatskim cestama , DUUDI-em i ŽUC-om)  na dionici od 515m
  • Travanj 2015. Završen Glavni projekt
  • 25.02.2016. POTVRDA GLAVNOG PROJEKTA
  • 08.042016. zahtjev Ministru Butkoviću (na znanje upravi Hrvatskih cesta d.o.o.) za financiranje izgradnje. Službeni odgovor u pisanom obliku nikada nismo dobili niti od Ministarstva niti od Hrvatskih cesta d.o.o., već samo usmenu potvrdu
  • 18.04.2016. Zamolba Hrvatskim cestama za zamjenu postojećeg svjetlosnog prometnog znaka (konzola) naletnim semaforom (kod prekoračenja brzine i zahtjeva pješaka pali se crveno svjetlo)
  • 13.06.2016. Usmena potvrda da je izgradnja ušla u Plan izgradnje Hrvatskih cesta d.o.o. i zahtjev da se troškovnik prilagodi njihovim metodama (tzv. PRIMAVERA)
  • Srpanj 2016. Cjelokupna dokumentacija predana Hrvatskim cestama d.o.o.
  • 19.09.2016. Zatvoren natječaj Hrvatskih cesta d.o.o. za izgradnju nogostupa – javili su se  PEDOM ASFALTI d.o.o. i STRABAG. Pedom asfalti povoljniji – ponuda iznosi 1.010.103,00 kn. STRABAG ulaže žalbu prema DKOM-u
  • 10.01.2017. Žalba u postupku javne nabave je riješena. Hrvatske ceste kreću u postupak potpisa ugovora s PEDOM ASFALTIMA za izgradnji nogostupa
  • 04.04.2017. Prijava početka građenja od strane HC izvršena u našem Odsjeku
  • 05.04.2017. Na konzolu na prijelazu Šartovac temeljem narudžbe Grada Kutine ugrađena je intenzivna sigurnosna LED rasvjeta pješačkog prijelaza”

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.