Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Kutina

Gradonačelnik Kutine zahtijeva od Vlade RH zaštitu tvornice i radnika

“Preuzmite odgovornost”

"Preuzmite odgovornost"

U cijelosti objavljujemo Priopćenje gradonačelnika grada Kutine :

“Povodom izglasavanja Lex Agrokora i  najave dobavljača plina da će obustaviti isporuku Petrokemiji, ovim putem upozoravam na probleme koje takav zakon može uzrokovati Petrokemiji i Gradu Kutini. Građani Kutine već godinama žive u neizvjesnosti, a ova kriza Agrokora još jedan je udarac poslovanju Petrokemije jer je Agrokor najveći pojedinačni kupac gnojiva i do sada je plaćao plin koji je glavna sirovina u proizvodnji gnojiva.

Stoga zahtijevam od Vlade Republike Hrvatske da zaštiti tvornicu i radnike i jasno odgovori na ova pitanja koja muče nas Kutinčane!

1. Kako Vlada Republike Hrvatske namjerava u ovoj situaciji zaštititi Petrokemiju i spriječiti strane interese i interese uvoznika gnojiva na štetu Petrokemije?

2. Kako Vlada namjerava zaštititi tisuće malih proizvođača čija bi nesposobnost plaćanja zbog Agrokorovih dugova dodatno opustošila Petrokemijinu likvidnost i u konačnici uništila našu tvornicu?

3. Kako Vlada namjerava pomoći cijeloj ovoj regiji, odnosno zadržati proizvodnju i spasiti 1650 radnih mjesta u Petrokemiji?

Očekujem i tražim od svih koji mogu utjecati na pronalaženje rješenja ove situacije, posebno na gospodina Babića i kutinski HDZ koji su i do sada donosili odluke o sudbini Petrokemije da se maksimalno angažiraju i garantiraju da interesi Petrokemije neće biti ugroženi?

Građani Kutine su u čudu jer  lokalna organizacija HDZ-a šalje očitovanje o poslovanju Petrokemije središnjici HDZ-a koja odlučuje o poslovanju Petrokemije i koja izravno drži u rukama sudbinu 1650 kutinskih porodica!  Tko zapravo upravlja tvrtkom?

Preuzmite odgovornost jer se ovdje radi o sudbini Petrokemije, a time i o sudbini naše Kutine.

 

Gradonačelnik

Andrija Rudić, dipl. novinar”

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.