Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Kutina

Državno natjecanje iz elektrotehnike i mjerenja u elektrotehnici

Domaćin je Tehnička škola Kutina

Domaćin je Tehnička škola Kutina

Tehnička škola Kutina domaćin je Državnog natjecanja iz elektrotehnike i mjerenja u elektrotehnici za učenike srednjih škola.

Put do državnog natjecanja su kvalifikacijske pripreme i postupci na međužupanijskim natjecanjima, a danas su se ovdje okupili najuspješniji učenici iz Rijeke, Pule, Splita, Osijeka, Kutine, Slavonskog Broda i drugih gradova Hrvatske, rekla je Vesna Anđelić, voditeljica Odsjeka za kurukulum i savjetnica za elektrotehniku i računarstvo u Agenciji za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih , organizatora ovoga natjecanja.

 

 

U Hrvatskoj je u trogodišnje i četverogodišnje strukovne programe iz ovih područja upisano oko 16 tisuća učenika rekla je Anđelić.

Iako se broj učenika koji se obrazuju za ova zanimanja prepolovio, jer je  prije 15 godina Tehničku školu Kutina pohađalo 800 učenika, a trenutno ih je u ovoj školskoj godini upisano 463, mi smo škola koja uživa ugled, rekao je ravnatelj ove kutinske srednje škole Anto Dževlan.

 

P1000219

 

Poticanjem gospodarstva i broj učenika zainteresiranih za ova zanimanja bio bi veći

 

 

Vodeći se odrednicom  da je znanje ono jedino  što nas može izvući iz krize  u posljednje četiri godine grad Kutina je sa 840 tisuća kuna izdvajanja za obrazovanje povećao na iznos od 4 milijuna i 600 tisuća kuna, rekao je gradonačelnik Andrija Rudić.

 

 

Ovo su zanimanja bitna za razvoj cjelokupnog društva, rekao je u Kutini župan Ivo Žinić

 

 

Dodajmo na kraju kako je Grad Kutina osigurao i financijska sredstva za kupnju prijenosnog računala pobjedniku ovog natjecanja.

 

P1000217


 

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.