Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Iz policijske bilježnice

Akcija „Smještaj i prijevoz djece u auto sjedalicama“

Preventivna akcija Postaje prometne policije Sisak

Preventivna akcija Postaje prometne policije Sisak

Policijski službenici Postaje prometne policije Sisak u suradnji s djelatnicima Autokluba Sisak  proveli su danas od 6.30 do 9 sati, ispred sisačkih dječjih vrtića, akciju „Smještaj i prijevoz djece u auto sjedalicama“.

Akciju je ispred dječjeg vrtića „Ciciban“ provodio policijski djelatnik Mario Tkalčić:

 

 

Akcija se paralelno provodila i ispred drugih sisačkih vrtića „Maslačak“ i „Radost“  u suradnji s djelatnicima Autokluba Sisak i prometne policije s istim ciljem i istom svrhom.

 

 

Kako je policijski djelatnik evidentirao nepropisno korištenje auto sjedalica, djelatnik Autokluba Sisak je roditeljima prezentirao ispravno korištenje sjedalice te svim roditeljima podijelio letke koji pokazuju posljedice neispravnog vezanja pojaseva na dječjim sjedalicama.

Tkalčić je naglasio da se za svu djecu koja su niža od sto i pedeset centimetara moraju koristiti sjedalice s bočnim stranama i uzglavljem kako bi u slučaju bočnih sudara bila sigurna. Djeca koja su viša i teža koriste samo podmetače kako bi sigurnosni pojas mogao biti propisno postavljen.

Statistika govori da godišnje u prometu petero djece strada zbog neipravnog korištenja auto sjedalica i da ove godine još nije zabilježen niti jedan takav slučaj.

Na kojem sjedalu je najsigurnije postaviti auto sjedalicu?

 

 

Navedena aktivnost je preventivnog karaktera i za cilj ima edukaciju roditelja o pravilnom korištenju sigurnosne sjedalice i pravilnom smještaju djece u njima, a samim tim i smanjenje mogućih posljedica stradavanja djece u prometnim nesrećama. Idući tjedan će se provoditi represivna akcija za sve one koji nepropisno koriste auto sjedalice, a propisana kazna za neispravno korištenje auto sjedalice iznosi petsto kuna.

 

P1000753 P1000755

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.