Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

145. brigada Hrvatske vojske dobila svoju ulicu u Letovaniću!

Upravo u Letovaniću brigada je započela svoj ratni put

Upravo u Letovaniću brigada je započela svoj ratni put

Mirjana Bahman, supruga prvog poginulog pripadnika 145. brigade Hrvatske vojske i predsjednik Udruge veterana ove brigade Željko Radovanović svečano su danas u Letovaniću otkrili spomen ploču s nazivom Ulice 145. brigade Hrvatske vojske.

 

P1000852

 

145. brigada Hrvatske vojske započela je svoj ratni put upravo na području Letovanića, podsjetio je predsjednik udruge, umirovljeni pukovnik Željko Radovanović

 

P1000845

 

 

Ovo je prigoda da se mještani općine Lekenik i cijelog Pokuplja zahvale pripadnicima 145. brigade rekao je načelnik općine Lekenik Ivica Perović.

 

P1000863

 

 

Suradnja s ovom brigadom započeta tijekom rata nastavljena je i u miru , rekao je Stjepan Kušan , predsjednik MO Letovanić

 

 

P1000865

 

Sisačko-moslavački župan naglasivši značaj brigade u oslobađanju okupiranih područja  istaknuo je kako su ovakvi događaju podsjetnik na događaje u Domovinskom ratu

 

 

P1000859

 

Uloge ove brigade u Domovinskom ratu prisjetio se i Miodrag Demo, izaslanik gradonačelnika grada Zagreba.

 

 

Brigadir Siniša Šimičev, izaslanik načelnika GS OS RH Mirka Šundova i potpredsjednika Vlade i mistra obrane Damira Krstičevića i sam je bio svjedokom  događanja na ovim prostorima tijekom Domovinskog rata. Istaknuo je značaj 145. brigade

 

 

Prije svečanosti otkrivanja ploče s imenom ulice izaslanstva su kod Spomen ploče poginulim pripadnicima ove brigade položili vijence i zapalili svijeće.

 

 

vijenci

 

Prigodnu molitvu predvodili su ratni vojni kapelan Stjepan Bergovec i župnik  Župe sv. Nikole i sv.  Vida iz Žažine Mladen Vidak.

U kulturno-umjetničkom programu sudjelovali su članovi HKUD-a Poculica Letovanić, te Dorotea Šašo i Sunčica Bakarić, učenice Područne škole Letovanić.

 

P1000846P1000861

 

Svečanost događaja naglasili su i počasna desetina Udruge veterana 145. Brigade HV-e , počasni vod policije, kao i pripadnici Počasne satnije Kravat-pukovnije.

 

kravat

 

U prostoru DVD-a Letovanić  ratni zapovjednik 145. brigade, pukovnik Bruno Čavić otvorio je izložbu ratnih fotografija.


 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.