Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Vojarni „Pukovnik Predrag Matanović“ novi sustav za obuku pješaštva

Donacija SAD-a

Donacija SAD-a

Potpredsjednik vlade Republike Hrvatske i ministar obrane Damir Krstičević i veleposlanica Sjedinjenih Američkih Država u Republici Hrvatskoj Julieta Valls Noyes prisustvovali su danas svečanoj primopredaji simulacijskog sustava za obuku pješaštva – SAAT. Vojarni „Pukovnik Predrag Matanović“ u Petrinji ovaj sustav donirale su Sjedinjene Američke Države, a riječ je o virtualnom strelištu s deset linija za obuku, uvježbavanje i gađanje u zatvorenom prostoru bez korištenja bojevog streljiva.

Veleposlanica Valls Noyes ovom prilikom istaknula je kako je ovo primjer snažne suradnje između Sjedinjenih Američkih Država i Republike Hrvatske koju, kako kaže, smatraju važnim partnerom u NATO-u i brojnim drugim operacijama u svijetu. „Čast je biti u mogućnosti donirati ovaj sustav kako bi se poboljšale sposobnosti već poprilično sposobne hrvatske vojske“, dodala je veleposlanica.

Ministar Krstičević zahvalio je na ovoj vrijednoj donaciji i istaknuo:

 

 

„Mislim da je ovo jedan dobar alat u rukama hrvatskih vojnika, mislim da nam može pomoći na ukupnoj spremnosti i uvježbanosti“, rekao je ministar i naglasio važnost ove donacije:

 

 

Ukupna vrijednost donacije, koja uključuje pričuvne dijelove i obuku, iznosi oko 1 milijun američkih dolara.

 

Simulacijski 5 Simulacijski 1

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.