Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Sisak

Uskoro kreće gradnja sisačke ledene dvorane!

Rok za izvođenje radova je 280 dana

Rok za izvođenje radova je 280 dana

Prije desetak dana odličnom atmosferom na klizalištu Zibel završila je hokejaška sezona u Sisku susretom Siska i Mladosti koja je ujedno bila posljednja utakmica odigrana pod vedrim nebom. Novu sezonu sisačke će hokejašice i hokejaši igrati u novoj ledenoj dvorani  čija će izgradnja uskoro početi. Počele su pripreme za uklanjanje starih dijelova konstrukcije.


KLIZALIŠTE-ZIBEL-11-2


-Kreće se prvo s projektom rušenja, a iza toga kada se poruše svi stari dijelovi konstrukcije počinju radovi na izgradnji nove dvorane koju ćemo završiti s krovom i opremiti do sljedeće sezone klizanja. Iako smo svi navikli na onaj pogled na nebodere, bit će još ljepše kada se postavi krov, a sezona klizanja će se produžiti – rekla je gradonačelnica Kristina Ikić Baniček.

Ugovor o gradnji Ledene dvorane Zibel po sistemu „ključ u ruke“ vrijedan 23,3 milijuna kuna s PDV-om, gradonačelnica je potpisala krajem studenog prošle godine. Izvođač radova je tvrtka Palace, a rok za izvođenje radova je 280 dana. Planirana tlocrtna izgrađenost ledene dvorane je 7.030 m2 s oko 1900 sjedalica, a osim nove ledene površine gradi se ambulanta i četiri svlačionice te rekreacijski centar.


KLIZALIŠTE-ZIBEL-02-2


-Odluka o izgradnji ledene dvorane za mene nikad nije bila upitna.  Klizalište treba spasiti i klizanje i hokej zadržati u Sisku – zaključila je gradonačelnica.

Opremanje dvorane, koje je inicijalno bilo predviđeno za kraj godine, prema dosadašnjoj ubrzanoj dinamici počet će i prije plana.


 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.