Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

Udrugama iz područja socijalne skrbi 325 000 kuna

Centru za žene Adela, UOSI SMŽ te Udruzi slijepih SMŽ

Centru za žene Adela, UOSI SMŽ te Udruzi slijepih SMŽ

U Velikom kabinetu sjedišta Sisačko-moslavačke županije, župan Ivo Žinić svečano je uručio sporazume o izravnom financiranju udruga iz područja socijalne skrbi za 2017. godinu. Sporazumi su uručeni Centru za žene Adela, Udruzi osoba s invaliditetom Sisačko – moslavačke županije te Udruzi slijepih Sisačko-moslavačke županije.

Župan je čestitao na ugovorima i rekao kako je svjestan da sredstva koja su dodijeljena zasigurno nisu dovoljna za rad udruga i da se nada da će ipak na neki način pomoći u obavljanju aktivnosti predviđenih za ovu godnu. Žinić je dodao kako Županija kroz Upravni odjel za zdravstvo, socijalnu skrb i branitelje izdvaja značajna sredstva za te djelatnosti i to u vrijednosti od gotovo 1,5 milijuna kuna:

 

 

Centru za žene Adela uručen je ugovor u iznosu od 175 000 kuna, a predsjednica Centra, Daša Poredoš Lavor, zahvalila je županu i istaknula:

 

 

1

 

Iznos od 100 000 kuna uručen je Udruzi osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije. Dijana Smajo, predsjednica Udruge, zahvalila je Županiji što godinama prati rad Udruge te se složila sa županom da dodijeljena sredstva nisu dovoljna za rad:

 

 

2

 

Dodijeljeni iznos od 50 000 kuna svakako će dobro doći i Udruzi slijepih Sisačko-moslavačke županije. Danko Tomanić, predsjednik Udruge, izrazio je zadovoljstvo što je Županija prepoznala značaj dnevnog centra slijepih:

 

 

3

 

Ukupni iznos od 325 000 kuna dodijeljen je u okviru državne strategije za socijalne usluge, a župan je istaknuo kako i kroz druge izvore Županija, ali i gradovi,  pokušavaju pomoći upravo onim najranjivijim skupinama.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.