Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

„U čem’ je problem?“ radionice u Sisku

mladi imaju važno mjesto u politici

mladi imaju važno mjesto u politici

Jučer je u Sisku započela dvodnevna radionica u sklopu projekta „U čem’ je problem?“ koji provodi Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Sisak. Projekt se provodi kroz program ERASMUS+, Ključna aktivnost 3: Podrška reformi politike, od 1.veljače 2017. do 31.siječnja 2018. godine u tri županije s najvišom stopom nezaposlenosti mladih u RH, a to su Sisačko – moslavačka, Vukovarsko – srijemska te Osječko – baranjska županija.

Više o projektu rekla je Štefica Tominović, rukovoditeljica Odjela za provođenje projekata Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područnog ureda Sisak:

 

 

Interes za ovakav oblik izobrazbe bio je velik, naglasila je Tominović:

 

 

Ovim projektom želi se utjecati i na izradu županijskog programa za mlade i njegovog konačnog usvajanja, rekla je Tominović i dodala kako će se 12. i 13. travnja organizirati radne aktivnosti fokus grupe koje će provoditi projektni partner PRONI Centar za socijalno podučavanje. Aktivnosti će uključivati identifikaciju problema mladih, a potom će se izraditi dokument analize prioriteta za razvoj politika mladih u Sisačko-moslavačkoj županiji.

Sudionike dvodnevne izobrazbe posjetila je danas predsjednica Županijske skupštine Sisačko-moslavačke županije Ivanka Roksandić koja je istaknula kako Županija podržava uključivanje mladih u politiku:

 

 

Roksandić je dodala:

 

 

Predsjednica Skupštine podsjetila je i na županijsku Strategiju ljudskih potencijala Sisačko-moslavačke županije u kojoj, kako naglašava, važno mjesto imaju upravo mladi ljudi i njihova angažiranost u politici.

 

erasmus 2

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.