Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Sisak

Programima udruga iz sisačkog gradskog proračuna 2.490.000 kuna

Odobrena 154 programa/projekta

Odobrena 154 programa/projekta

Sredstva za 85 projekata ukupno 48 prijavitelja u iznosu od milijun kuna odobrena su po Zakonu o financiranju javnih potreba u kulturi za 2017. godinu.

Po Natječaju za dodjelu potpora programima udruga građana odobrena su u području razvoja civilnog društva 42 programa za 28 udruga  u ukupnom iznosu od 338 tisuća kuna. U području socijalne skrbi i zdravstva dodijeljena su financijska sredstva  u ukupnom iznosu od 1.152 tisuće kuna za 27 programa.

 

DSCN3811

 

Po izdvajanjima za kulturu i razvoj civilnog društva grad Sisak je pri samom vrhu ljestvice, rekla je danas na tiskovnoj konferenciji gradonačelnica Siska Kristina Ikić Baniček.

 

 

Ovo je zapravo prezentacija isplativosti ovih ulaganja, isplativost i za udruge, ali i za građane. Ovo su zdruge čiji je rad prepoznat i izvan Siska, istaknula je gradonačelnica.

 

DSCN3815

 

Jedna od udruga koja je za svoje programe „PULSE- festival umjetnosti elektronike 2017“.i „Re: Think festival ulične umjetnosti“ je i Udruga za popularizaciju i razvoj umjetnosti „KULT.COM“. Alma Trauber

 

 

DSCN3819

 

Nenad Ostojić, predsjednik Međunarodne udruge karikaturista u Sisku  MIKS podsjetio je i na aktivnosti udruge lani

 

 

Ove je godine MIKS kandidirao projekte „Izložba MIKS 2+2 i izložbu bugarskog društva karikaturista.

 

DSCN3822

 

Na potpori gradu Sisku se zahvalio i predsjednik Dijabetičkog društva Sisak Darko Velhes

 

 

DSCN3823

 

Nije svugdje praksa kao u gradu Sisku  da se vrata udrugama otvorena gdje god da se obrate, to nije samo financijska, nego i logistička i savjetodavna potpora, rekao je Saša Zeljug , predsjednik Udruge lađara grada Siska.

 

 

Dodajmo još kako je od milijun i 54 tisuće kuna za socijalnu skrb, 160 tisuća  kuna osigurano za rad dviju pučkih kuhinja na području grada, koje organizira i vodi Caritas Sisačke biskupije te Dobrotvorno društvo Merhamet Sisak.

Ukupno se prijavilo 140 prijavitelja sa 317 programa, a odobreno je 154 programa za 103 prijavielja u ukupnom iznosu od 2.490.000,00 kuna.


 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.