Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Petrinja

Prezentiran Intervencijski plan Grada Petrinje

“Grad po mjeri čovjeka”

"Grad po mjeri čovjeka"

Danas je u Petrinji, u prostorijama Kotve, prezentiran Intervencijski plan, glavni strateški dokument razvoja grada, koji Grad Petrinja izrađuje u sklopu Programa integrirane fizičke, gospodarske i socijalne regeneracije malih gradova na ratom pogođenim područjima. Program provode Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU i Ministarstvo rada i mirovinskog sustava, a financira se iz EU fondova.

Navedeni dokument sadrži tri prioriteta, od kojih se prvi sastoji od prostorno-poslovne regeneracije kroz obnovu centra grada te revitalizacije područja uz Kupu, a drugi se odnosi na poduzetništvo, rekla je danas voditeljica projekta Edisa Mašinović, privremena pročelnica Upravnog odjela za EU fondove i razvoj u Gradu Petrinji :

 

 

Treći razvoji prioritet je društveni, dodala je Mašinović:

 

 

Prezentaciji Intervencijskog plana prisustvovali su predstavnici Komunalca d.o.o., Privrede d.o.o., Poslovnih zona i Petrinjske razvojne agencije te petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović koji je izrazio zadovoljstvo izrađenim Planom:

 

 

Dumbović je dodao:

 

 

Podsjetimo, Intervencijski plan jednoglasno je usvojen krajem veljače ove godine na 31. sjednici Gradskog vijeća Grada Petrinje, a ukupna vrijednost projekta je 205,8 milijuna kuna.

 

petr 1

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.