Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Lekenik

Potpisan Sporazum o sufinanciranju projekta „Bolje čitam, bolje pišem, a još bolje govorim“

rana detekcija i prevencija smetnji u govoru, pisanju i čitanju

rana detekcija i prevencija smetnji u govoru, pisanju i čitanju

U Društvenom centru Hermann Gmeiner SOS Dječjeg sela Lekenik, župan Ivo Žinić, gradonačelnik Gline Stjepan kostanjević, načelnik Općine Lekenik Ivica Perović i direktor SOS Dječjeg sela Lekenik Mario Čović jučer su potpisali Sporazum o sufinanciranju projekta „Bolje čitam, bolje pišem, a još bolje govorim“ – programa rane detekcije i prevencije smetnji u govoru, pisanju i čitanju kod djece predškolskog i školskog uzrasta.

Mario Čović, direktor SOS Dječjeg sela Lekenik, rekao je kako je projekt pokrenut 2014. godine i značajan je ne samo za Općinu Lekenik, nego i za cijelu Sisačko-moslavačku županiju:

 

 

Čović je dodao da je u dijagnostički proces uključeno i oko 90 djece predškolske dobi sa područja Grada Gline te 50 djece koja pohađaju redovnu logopedsku terapiju.

 

P1000077

 

Gradonačelnik Gline Stjepan Kostanjević rekao je kako je Grad Glina prepoznao potrebe djece i mladih i uključio se u projekt:

 

 

Kostanjević je ovom prilikom posebno zahvalio Dječjem vrtiću Bubamara Glina na ustupanju prostora za mobilni tim koji radi s djecom.

 

P1000073

 

Ivica Perović, načelnik Općine Lekenik, zahvalio je svim projektnim partnerima te istaknuo:

 

 

„Ljudi koji vode određene institucije, gradove, općine i županiju moraju prepoznati problematiku koja je prisutna na našem području“, rekao je župan Žinić i dodao:

 

 

Ovim se potpisivanjem Sisačko-moslavačka županija obvezala sufinancirati projekt s 50 000 kuna, Grad Glina s 30 000 i Općina Lekenik s 25 000 kuna.


 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.