Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Sisak

“Od njive do vrtića i škole”; domaća i svježa hrana lokalnih OPG-ova za sisačke školarce!

Ulaganje u školsku prehranu i infrastrukturu

Ulaganje u školsku prehranu i infrastrukturu

„Projektom „Od njive do vrtića i škola“ želimo našoj djeci omogućiti najkvalitetnije namirnice potrebne za pripremu školskih obroka, a to su namirnice certificiranih lokalnih OPG-ova. Time ćemo također pomoći i lokalnim poljoprivrednicima u plasmanu njihovih proizvoda na novo tržište“, rekla je danas sisačka gradonačelnica Kristina Ikić Baniček predstavljajući novi gradski projekt. Za otprilike mjesec dana, koliko će trebati da projekt zaživi, u kuhinje sisačkih vrtića i škola svakodnevno će dolaziti svježe voće i povrće s domaćih njiva. Osim toga, školska prehrana će se unaprijediti na još jedan način, najavila je gradonačelnica Ikić Baniček:

 

 

Školsku kuhinju u Komarevu tako čeka rekonstrukcija i proširenje prostorija koje će u budućnosti služiti kao blagovaonica, dok će se obroci za učenike u školi Budaševo- Topolovac- Gušće pripremati u drugoj školi i dostavljati u navedene škole. Više Goran Grgurač, pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, sport, branitelje i civilno društvo:

 

 

Za uspješnu provedbu projekta nužna je edukativna kampanja svih uključenih dionika- osoblja u kuhinju, nastavnika, roditelja i djece:

 

 

Marko Bionda, direktor Gradske tržnice Sisak poručio je da Gradska tržnica ima sve uvjete potrebne za ispunjenje cilja projekta:

 

 

Od 3 250 djece u školskim ustanovama na području grada Siska njih oko 80% je uključeno u sustav školske prehrane. Preostalih 20% se, odlukom roditelja, ne hrani u školi, no u Gradu očekuju da će ovo ulaganje u školski nadstandard u iznosu od pola milijuna kuna utjecati na promjenu mišljenja i tih roditelja.

 

 

P1190971

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.