Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Petrinja

Dumbović na sastanku s direktorom tvrtke Palavra

o izgradnji pogona u poduzetničkoj zoni Mošćenica-Poljana

o izgradnji pogona u poduzetničkoj zoni Mošćenica-Poljana

U petrinjskoj Gradskoj vijećnici gradonačelnik Darinko Dumbović održao je danas sastanak s Predragom Palavrom, direktorom tvrtke Palavra iz Travnika, a riječ je bila o daljnjim aktivnostima te tvrtke koja planira izgradnju novog proizvodnog pogona u Poduzetničkoj zoni Mošćenica – Poljana. Palavra je na sastanku istaknuo kako je očekivao raniji početak izgradnje pogona, a gradonačelnik je objasnio kako poteškoće oko Poduzetničke zone u zadnjih godinu dana postoje zbog nekih natječaja Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta:

 

 

Dumbović je dodao kako će za desetak, najkasnije petnaest dana, biti pripremljena dokumentacija za natječaj za razvoj i unapređenje poduzetničke infrastrukture. Podsjetio je i na Intervencijski plan koji je usvojen krajem veljače ove godine, a kojim se za potporu razvoja maloga i srednjeg poduzetništva kroz izgradnju infrastrukture u poslovnoj zoni Mošćenica- Poljana izdvaja 24 milijuna kuna:

 

 

Predrag Palavra, direktor tvrtke Palavra za proizvodnju furnira, prijevoz, trgovinu i usluge, sa sjedištem u Bosni i Hercegovini, istaknuo je kako su u Petrinju došli kako bi proširili proizvodnju:

 

 

Palavra je dodao kako je neriješeno i pitanje oko trafostanice koju je Grad obećao izgraditi u sklopu komunalne zone, na što je gradonačelnik rekao:

 

 

„Grad mora preuzeti obvezu i osigurati vam nesmetani rad. Što se tiče nas, kad vam se izdaju dozvole, možete početi paralelno raditi zajedno sa komunalnom infrastruktorom. Zaposliti preko sto ljudi, to je velika stvar i zato ja to s posebnim poštovanjem gledam i zato vam hvala.“, zaključio je Dumbović.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.