Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Petrinja

Dan škole “Mato Lovrak” Petrinja

Uz program pod nazivom “Domovina”

Uz program pod nazivom "Domovina"

„Domovina“ program kojeg su učenici i njihovi mentori pripremili u povodu Dana škole „Mate Lovraka“ Petrinja netremice su slušali i gledali roditelji, gosti, uzvanici.

I upravo tako, u trenu prošlo je 45 minuta u kojima su, izmjenjujući se u programu mali glumci, pjevači, recitatori, plesači, tamburaši, učenici ove škole prikazali samo dio onoga što čini njihove izvannastavne aktivnosti.

 

DSCN3694

 

Inače ova škola svoj dan slavi uvijek na rođendan Mate Lovraka (08. ožujka), ali pretpostavljajući kako je roditeljima petak ipak najprihvatljiviji dan , ističe ravnateljica škole Ankica Krnjaić Magdić, odlučili su se ovaj dan obilježiti danas

 

Osnovnu školu Mate Lovraka koja djeluje na dvije lokacije – matična u Ulici Mirka Antolića i područna u Češkom Selu, pohađa 410 učenika.

 

DSCN3682

 

„Na žalost unazad godinu dana 21 učenik je napustio našu školu zbog preseljenja ili u neki veći grad gdje ima posla ili u neku drugu državu“, rekla je ravnateljica Krnjajić Magdić.

Dan škole, učenicima i njihovim nastavnicima čestitala je i predsjednica Županijske skupštine Sisačko-moslavačke županije Ivanka Roksandić.

 

DSCN3685

 

„Ja sam zaista uživala u programu koji su pripremili i na početku sam rekla jedno veliko hvala prije svega nastavnicima,učiteljima, mentorima, voditeljima ove djece, a svakako najveća hvala djeci koja su danas zaista pokazala da se može napraviti jedan izuzetno dobar program, veseo program, ali i program koji nosi poruku, rekla je predsjednica Županijske skupštine Ivanka Roksandić

 

 

DSCN3692

 

Petrinja je grad školstva, grad učitelja istaknuo je čestitajući rođendan  OŠ Mate Lovraka petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović,podsjetivši kako škola nije u nadležnosti grada Petrinje

 

 

„Postoji ona izreka „od kolijevke pa do groba najljepše je školsko doba“ i mislim da će se tog školskog doba djeca uvijek sjećati, ali sjećat će ga se i njihovi roditelj i profesori, svi oni koji su učili te generacije. Svima onima koji završavaju osmi razred želim da se dobro opredijele za buduća zanimanja i da u tim zanimanjima ostanu u Lijepoj našoj, da svi skupa osiguramo opstanak budućim generacijama.

To je povijesna stvar za Hrvatsku i to je povijesna stvar za svaki grad i županiju, ali to ne može napraviti samo Grad. To mogu napraviti samo oni koji odlučuju o budućnosti tih mladih ljudi“, rekao je na kraju petrinjski gradonačelnik koji je u svom obraćanju obećao i dugo očekivanu sportsku dvoranu vrijednu 25 milijuna kuna koja bi se trebala graditi kroz Intervencijski plan Grada Petrinje.

 

DSCN3687


 

 

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.