Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

VIJESTI

Biskupijsko natjecanje iz vjeronauka

Sudjelovalo sedam ekipa osnovnih škola i šest ekipa srednjih škola

Sudjelovalo sedam ekipa osnovnih škola i šest ekipa srednjih škola

Biskupijsko natjecanje iz vjeronauka za učenike i učenice osnovnih i srednjih škola s područja Sisačke biskupije održano je u četvrtak 2. ožujka u Biskupijskom ordinarijatu i Osnovnoj školi 22. lipnja u Sisku. Natjecanje je otvorio sisački biskup Vlado Košić koji je tom prigodom svim natjecateljima uputio riječi ohrabrenja pohvalivši njihov trud i zauzetost.

Okupljenima se obratio i voditelj Misijskog ureda Sisačke biskupije vlč. Ivan Faletar, župnik iz Sunje, koji je, osvrnuvši se na temu olimpijade „Misijska djelatnost Crkve“, istaknuo kako misionar može biti svaki kršćanin koji svakodnevno svjedoči svoju vjeru i to iskustvo vjere prenosi na svog bližnjega.


_MG_5877


U ime Sisačko-moslavačke županije sve nazočne pozdravila je viša savjetnica za osnovnoškolsko i srednjoškolsko obrazovanje gđa Ana Posavec, a otvorenju je nazočila i voditeljica Odsjeka za predškolski odgoj, obrazovanje i sport u gradu Sisku gđa Kristina Sučić, te ravnatelji osnovnih i srednjih škola koje se natječu. U glazbenom dijelu programa nastupio je Tamburaški orkestar „Janko Stjepušin“ iz Martinske Vesi, a program predstavljanja ekipa vodila je vjeroučiteljica Nikolina Milatović.

U natjecanju je sudjelovalo sedam ekipa osnovnih škola i šest ekipa srednjih škola. Pisani dio natjecanja održan je u Osnovnoj školi 22. lipnja, Sisak, a drugi dio „Tombola“ i „Milijunak“ u zgradi Velikog Kaptola. Prvo mjesto među osnovnim školama, s istim brojem bodova, dijele ekipe OŠ Viktorovac i OŠ Braća Ribar iz Siska, drugo mjesto osvojila je ekipa OŠ Dragutina Tadijanovića iz Petrinje, a treće OŠ Đure Deželića iz Ivanić Grada. Među srednjim školama prvo mjesto osvojila je ekipa SŠ Ivana Trnskog iz Hrvatske Kostajnice, drugo mjesto osvojila je SŠ Glina, a treće SŠ Viktorovac iz Siska.


_MG_5889


Na kraju natjecanja prigodne zahvalnice i poklone svim sudionicima uručio je biskup Košić, a svoju čestitku i zahvalu za sudjelovanje na natjecanju izrekla je predstojnica Katehetskog ureda s. Smilja Čirko.


 

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.